Αθλητισμός|19.09.2022 11:15

Σάλος με Ταξιάρχη Φούντα στο MLS: Κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση

Newsroom

Για ρατσιστική επίθεση κατηγορείται ο Ταξιάρχης Φούντας. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ που πλέον αγωνίζεται στο MLS με τη φανέλα της DC United είχε μια αψιμαχία στο 59' με τον αντίπαλό του Ντάμιον Λόου κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ίντερ Μαϊάμι.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο οι δύο παίκτες είχαν μια έντονη και δυναμική μονομαχία που κατέληξε σε σπρωξίματα και λεκτική αντιπαράθεση.

Ωστόσο, ο Λόου κατηγόρησε τον Έλληνα επιθετικό ότι τον αποκάλεσε «νέγρο». Χρησιμοποίησε τη «λέξη με το Ν» όπως είπε χαρακτηριστικά. Το παιχνίδι διεκόπη για μερικά λεπτά και υπήρξε ένταση καθώς οι άνθρωποι της Ίντερ Μαϊάμι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ οι παίκτες της ομάδας, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, αρνήθηκαν να συνεχίσουν το παιχνίδι «αν δεν αλλάξει κάτι». Ο προπονητής της DC United και πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ αντικατέστησε αμέσως τον Φούντα, ενώ μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: «Υπήρξε μια καταγγελία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα διερευνηθεί. Δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα».

Θέση πήρε και η DC United μέσω του εκπροσώπου της: «Η ομάδα έχει λάβει γνώση των ισχυρισμών που αφορούν έναν παίκτη μας κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Ίντερ Μαϊάμι. Ο σύλλογος θα συνεργαστεί στενά με το MLS και την Ίντερ Μαϊάμι για να ερευνήσει το περιστατικό». Ο Φούντας πάντως αρνείται ότι χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη λέξη, ενώ και ο βοηθός διαιτητή, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στην αψιμαχία δεν άκουσε κάτι. Το ίδιο και το VAR.

Απ' την πλευρά του, ο προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι, επίσης άλλοτε παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φιλ Νέβιλ δήλωσε: «Χρησιμοποιήθηκε μια λέξη που είναι απαράδεκτη στην κοινωνία. Είναι η χειρότερη λέξη στον κόσμο».

Σημειωτέον ότι ο Ελληνας επιθετικός είχε ισοφαρίσει στο 58ο λεπτό σε 2-2, ενώ το τελικό σκορ (2-3), διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα (90`+4`), ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

ρατσισμόςΤαξιάρχης ΦούνταςMLSρατσισμός αθλητισμός