Αθλητισμός|19.09.2022 21:10

Απάντησε ο Ταξιάρχης Φούντας: «Απορρίπτω τον ρατσισμό σε κάθε μορφή του, κατηγορήθηκα λανθασμένα»

Newsroom

Ο Ταξιάρχης Φούντας διέψευσε κατηγορηματικά τα περί ρατσιστικής επίθεσης σε αντίπαλο του και καταδίκασε κάθε μορφή ρατσισμού με ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Instagram.

Ο διεθνής πρώην άσος της ΑΕΚ βρέθηκε στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της DC United με την Ίντερ Μαϊάμι καθώς οι παίκτες της ομάδας τού Ντέιβιντ Μπέκαμ τον κατηγόρησαν για ρατσιστική επίθεση στον αντίπαλό του Ντάμιον Λόου. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος ο παίκτης αλλά και οι συμπαίκτες του απ' την Ίντερ, άκουσαν τον Φούντα να αποκαλεί τον αμυντικό απ' την Τζαμάικα «νέγρο». Μάλιστα, το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά με τους παίκτες της Ιντερ Μαΐαμι να ζητούν να βγει εκτός γηπέδου ο Φούντας προκειμένου να συνεχιστεί το ματς. Και πράγματι ο προπονητής του Γουέιν Ρούενεϊ τον αντικατέστησε άμεσα.

O 27χρονος ποδοσφαιριστής πήρε θέση τονίζοντας ότι κατηγορήθηκε λανθασμένα, ενώ έσπευσε να καταδικάσει κάθε μορφή ρατσισμού. Έγραψε στην ανάρτησή του: «Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη την οποία με κατηγορούν ότι χρησιμοποίησα. Αυτήν τη απεχθή ρατσιστική προσβολή την αποκηρύσσω και δεν τη χρησιμοποίησα. Ειπώθηκαν πολλές κουβέντες στο γήπεδο, αλλά δεν επιτέθηκα ρατσιστικά σε κανέναν. Απορρίπτω τον ρατσισμό σε κάθε μορφή του. Είναι απεχθής. Έχω πολλούς φίλους από πολλές κουλτούρες. Πάντα σέβομαι την κουλτούρα, τη θρησκεία και το χρώμα δέρματος κάθε ατόμου και γι' αυτό είμαι πολύ αναστατωμένος από αυτήν την κατηγορία και λυπημένος που κατηγορήθηκα λανθασμένα».

 

ρατσισμός αθλητισμόςΤαξιάρχης ΦούνταςMLSρατσισμός