Αθλητισμός|20.09.2022 21:10

Οι λόγοι που επέλεξε Μίτσελ ο Ολυμπιακός - Το δύσκολο έργο του Ισπανού και η προηγούμενη θητεία του

Newsroom

Η δεύτερη εποχή Μίτσελ αρχίζει στον Ολυμπιακό καθώς ο 59χρονος προπονητής πήρε το χρίσμα και θα αναλάβει τους Πειραιώτες. Ο Ισπανός κόουτς βρίσκεται στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και θα ανακοινωθεί την Τετάρτη (21/9) -πιθανότατα με διετές συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024- προκειμένου να πιάσει αμέσως δουλειά.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι την παρούσα περίοδο είναι ιδανικός για να διαχειριστεί το υπάρχον δυναμικό με παίκτες όπως ο Μαρσέλο και ο Χάμες Ροντρίγκες αλλά και για να τονώσει την ψυχολογία της ομάδας. Το βαρύ όνομα και το κύρος που διαθέτει, κυρίως ως θρύλος του ισπανικού ποδοσφαίρου και της Ρεάλ Μαδρίτης απ' τα χρόνια που αγωνιζόταν (κι όχι τόσο ως προπονητής), εκτιμούν στο Λιμάνι ότι θα βοηθήσει την ομάδα για να ανακάμψει. Έχει εργαστεί ξανά στην Ελλάδα, και δη στον Ολυμπιακό, και η προσαρμογή του θα είναι σαφώς ταχύτερη απ' οποιονδήποτε άλλον που δεν έχει περάσει απ' τη χώρα μας.

Είναι αλήθεια πάντως, πως υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις προπονητών που βρίσκονταν ψηλότερα στη λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Κορμπεράν, όπως ο Λοράν Μπλαν κι ο Μαρθελίνο, οι οποίοι όμως απέρριψαν την πρόταση των Πειραιωτών.

Δύσκολο έργο

Το έργο του Μίτσελ είναι σαφώς δύσκολο καθώς έχει να διαχειριστεί ένα πολύ μεγάλο ρόστερ που αγγίζει τους 40 παίκτες και μια ομάδα που επί του παρόντος παρουσιάζει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν θα βρει το ίδιο ποδοσφαιρικό περιβάλλον που υπήρχε στην Ελλάδα κατά την προηγούμενη θητεία του...

Ο Μίτσελ ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού απ' τις 4 Φεβρουαρίου 2013 ως τις 6 Ιανουαρίου 2015 με απολογισμό σε 90 αγώνες: 64 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες. Σ' αυτό το διάστημα κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2013 και του 2014, ενώ συμμετείχε (μέχρι τα μισά) και στον τίτλο του 2015, ενώ πανηγύρισε και το Κύπελλο του 2013. Κατά την παρουσία του στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ορισμένες σημαντικές νίκες απέναντι σε Άντερλεχτ, Μπενφίκα και Γιουνάιτεντ το 2013-14, Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους το 2014-15.

Είχε όμως και δύσκολες βραδιές όπως ο αποκλεισμός απ' τη Λεβάντε με δύο ήττες το 2013, το 1-4 απ' την Παρί και ο αποκλεισμός με 3-0 απ' τη Γιουνάιτεντ το 2014, το 4-0 απ' την Ατλέτικο και το 2-0 απ' τη Μάλμε το 2014-15. Επίσης, βρισκόταν στον πάγκο των Ερυθρόλευκων στη βαριά ήττα απ' τον Παναθηναϊκό με 0-3 στο Καραϊσκάκη.

Μετά τον Ολυμπιακό δούλεψε (αλλά δεν μακροημέρευσε) σε Μαρσέιγ, Μάλαγα, Πούμας και Χετάφε, από τον πάγκο της οποία αποχώρησε στις 4 Οκτωβρίου του 2021.

ΟλυμπιακόςΜίτσελ