Αθλητισμός|20.09.2022 19:46

Η UEFA απέκλεισε τη Ρωσία κι απ' τα προκριματικά του Euro 2024 - Στις 9 Οκτωβρίου η κλήρωση

Newsroom

Συνεχίζονται οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας (και) στον αθλητισμό λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA που συνεδρίασε στην Κροατία, η Εθνική Ρωσίας αποκλείστηκε απ' τα προκριματικά του Euro 2024 που είναι προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί στη Γερμανία.

Η κλήρωση της προκριματικής φάσης του επερχόμενου Euro θα πραγματοποιηθεί στη Φρανκφούρτη στις 9 Οκτωβρίου με την παρουσία 53 (και όχι 54) χωρών, ενώ και η Γερμανία δεν θα τοποθετηθεί στην κληρωτίδα ως διοργανώτρια καθώς προκρίνεται αυτομάτως στη διοργάνωση. Στην τελική φάση του Euro θα προκριθούν 24 χώρες: η Γερμανία αυτομάτως, οι δέκα πρώτοι και οι δέκα δεύτεροι των ομίλων των προκριματικών και οι τρεις ομάδες που θα προκύψουν απ' τη διαδικασία των πλέι οφ.

Το Euro 2024 αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για την Εθνική Ελλάδας του Γκουστάβο Πογιέτ δεδομένου ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι υψηλότερες συγκριτικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς διεκδικεί ένα απ' τα 23 εισιτήρια.

Η UEFA έχει αποκλείσει τις ρωσικές ομάδες από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα απ' τον Φεβρουάριο του 2022, απόφαση που επικυρώθηκε αργότερα και απ' το CAS, όπου προσέφυγαν οι Ρώσοι.

εθνική ΕλλάδαςΕθνική ΡωσίαςEuroEuro 2024UEFA