Αθλητισμός|24.09.2022 23:48

Μέτρια εμφάνιση και πρώτη ήττα για την Εθνική Ελλάδας απ' την Κύπρο στο Nations League

Newsroom

Η Ελλάδα πλήρωσε το γεγονός ότι ήταν βαθμολογικά αδιάφορη απέναντι στην Κύπρο έχοντας εξασφαλίσει απ' την προηγούμενη αγωνιστική την άνοδο στη β' κατηγορία στο Nations League. Η κυπριακή ομάδα στον πάγκο της οποίας έκανε ντεμπούτο ο Τιμούρ Κετσπάγια, έπαιξε παθιασμένα, βρήκε νωρίς ένα γκολ και στη συνέχεια εγκλώβισε την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ που γνώρισε την πρώτη της ήττα (1-0) στη φάση των ομίλων του Nations League καθώς δέχθηκε το πρώτο της γκολ μετά από τέσσερα σερί παιχνίδι με μηδέν παθητικό.

Το θετικό για την Ελλάδα πάντως είναι πως η πρωτιά στον όμιλο και ο προβιβασμός στη μεγαλύτερη κατηγορία του Nations League έχει κλειδώσει ανεξάρτητα απ' το αποτέλεσμα. Ωστόσο η ήττα ενδέχεται να παίξει ρόλο στο τελικό ranking της χώρας πριν από την επερχόμενη κλήρωση για τα προκριματικά του Euro.

Σημειωτέον ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Κύπρου επί της Ελλάδας σε έξι παιχνίδια για επίσημες διοργανώσεις. Συνολικά οι δυο χώρες έχουν αναμετρηθεί 29 φορές με απολογισμό 19 νίκες της Ελλάδας, 6 ισοπαλίες και 4 νίκες της Κύπρου. Μ' αυτή τη νίκη η Κύπρος αναθάρρησε κι έχει ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία.

Νωρίς το γκολ της Κύπρου

Η Ελλάδα μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι χάνοντας μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4' με τον Δουβίκα, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Μολονότι όμως το πρώτο τέταρτο της Εθνικής στο ματς ήταν θετικό, η Κύπρος βρήκε το πρώτο γκολ. Στο 18' ο Τζιωνής κινήθηκε στην πλάτη τη άμυνας της ελληνικής ομάδας και με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). Ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Ελλάδα στον όμιλο μετά από τέσσερα σερί 90λεπτα με μηδέν παθητικό.

Το γκολ της Κύπρου προκάλεσε μπλακ άουτ στην ελληνική ομάδα που μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου θα μπορούσε να έχει δεχτεί και δεύτερο γκολ καθώς η Κύπρος δημιούργησε 2-3 μεγάλες ευκαιρίες με τον Λοΐζου και τον Σωτηρίου.

Στο ημίχρονο ο Πογιέτ άλλαξε τους Σιώπη και Δουβίκα με τους Μπουχαλάκη και Φούντα, παίζοντας με φορ τον Μασούρα, ενώ στο 58' ο τραυματισμός του Μπακασέτα έφερε στο γήπεδο αντ' αυτού τον Ιωαννίδη, ο οποίος έπαιξε στη φυσική του θέση ως κλασικός στράικερ.

Η Εθνική σταδιακά άρχισε να παίρνει ολοκληρωτικά τον έλεγχο του αγώνα ενώ και και 2-3 καλές στιγμές με αποκορύφωμα το δοκάρι του Φούντα στο 63' και το σουτ του Ιωαννίδη στο 72' που απέκρουσε ο Παναγή.


Η Ελλάδα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 87' με σκαστό σουτ του Φούντα, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 1-0 υπέρ της Κύπρου. 

Κύπρος: Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Ιωάννου (76' Αντωνιάδης), Κυριακού, Κάστανος (75' Γκόγκιτς), Αρτυματάς, Λοΐζου (58' Χαραλάμπους), Σωτηρίου (76' Κακουλής), Τζιωνής (64' Κορέ).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (46' Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (77' Χατζηγιοβάνης), Μασούρας, Μπακασέτας (58' Ιωαννίδης), Πέλκας (77' Αλεξανδρόπουλος), Δουβίκας (46' Φούντας).

Βαθμολογία 

1. Ελλάδα 12
2. Κόσοβο 6
3. Β. Ιρλανδία 5
4. Κύπρος 5

εθνική ΕλλάδαςΕθνική ΚύπρουNations League