Αθλητισμός|25.09.2022 15:00

Έγραψε ξανά ιστορία ο Κιπτσόγκε στον Μαραθώνιο του Βερολίνου: Νέο απίθανο παγκόσμιο ρεκόρ

Newsroom

Ιστορία έγραψε ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος, Ελιούντ Κιπτσόγκε, με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου. Ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών με χρόνο 2:01:09, άφησε πολύ πίσω όχι μόνο τους αντιπάλους του αλλά και το δικό του προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο ξεπέρασε για τριάντα δευτερόλεπτα.

Ο Κενυάτης αθλητής έχει αναδειχθεί νικητής στους τρεις κορυφαίους μαραθωνίους σε Λονδίνο, Βερολίνο και Σικάγο, έχει δύο συναπτά χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (μόνο ο Αιθίοπας, Αμπέμπε Μπικίλα και ο Ανατολικογερμανός, Βάλντερμαρ Τσιερπίνσκι το είχε καταφέρει), αλλά ακόμα έχει πολλά να δώσει στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Το 2018 στο Βερολίνο τερμάτισε σε 2 ώρες και 39 δευτερόλεπτα κάνοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ ένα χρόνο αργότερα επιχείρησε το έως τότε ακατόρθωτο εγχείρημα να τρέξει τον μαραθώνιο σε λιγότερο από δύο ώρες. Και πράγματι τα κατάφερε σε 1:59 στη Βιέννη, έχοντας αποτύχει ένα χρόνο νωρίτερα στην Μόντσα.

«Ο σπουδαιότερος αγώνας μου ήταν εκείνος που έσπασα το φράγμα των δύο ωρών. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί έγραψα ιστορία και ο δεύτερος γιατί είπα στους ανθρώπους ότι οτιδήποτε και να σκεφτείς αν το δουλέψεις μπορείς να το επιτύχεις».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒερολίνοΕλιουντ Κιπτσόγκεειδήσεις τώραμαραθώνιος