Αθλητισμός|25.09.2022 20:19

Laver Cup: Ήττα Τσιτσιπά από Τιαφό και ο τίτλος για πρώτη φορά στην Team World!

Newsroom

Η Team Europe κρατούσε τον τίτλο του Laver Cup στα χέρια της αλλά η μαχητική ψυχή, ο ενθουσιασμός και το πάθος της Team World, έφερε την ολική ανατροπή. Η νίκη του Φράνσις Τιαφό επί του Στέφανου Τσιτσιπά με 2-1 έπειτα από μια συγκλονιστική μονομαχία, χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του Τζον ΜακΕνρό για πρώτη φορά από το 2017, οπότε καθιερώθηκε ο θεσμός.

Μολονότι το πρόγραμμα του Σαββάτου (24/9) ολοκληρώθηκε με την Ευρώπη να προηγείται με 8-4 στο σκορ (η ομάδα του Μπιορν Μποργκ ήθελε ουσιαστικά δύο νίκες στα τέσσερα ματς της Κυριακής), η ομάδα του Κόσμου έκανε ένα τρομερό «τρία στα τρία»: αρχικά στο διπλό, και στη συνέχεια με τον Αλιασίμ να νικάει τον Τζόκοβιτς και τον Τιαφό να επικρατεί του Τσιτσιπά. Το 8-4 μετετράπη σε 8-13 και ο τίτλος βάφτηκε κόκκινος αντί για μπλε όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Τρομερό ματς

Ο Τσιτσιπάς ήταν κυριαρχικός στο πρώτο σετ, όπου νίκησε κατά κράτος στην αναμέτρηση με τον Τιαφό. Το 6-1 σε μόλις 21 λεπτά είναι ενδεικτικό του καταπληκτικού παιχνιδιού που πραγματοποίησε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Στο δεύτερο σετ ωστόσο η μάχη των δύο ήταν συναρπαστική και κράτησε σε αγωνία το κοινό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους με σχετική ευκολία μέχρι το 6-6 με αποτέλεσμα το σετ να κριθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί οι δυο παίκτες πήγαν πόντο-πόντο. Ο Τσιτσιπάς έφτασε τέσσερις φορές στο ματς-πόιντ αλλά ο Τιαφό, ο οποίος πλέον είχε μεταμορφωθεί πλήρως, τα έσωσε και τα τέσσερα προτού τελειώσει το συγκλονιστικό σετ με13-11 για το 1-1.

Το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ που ήταν τρομερό. Οι δυο τενίστες έπαιξαν καταπληκτικά αλλά ο Τιαφό που είχε πάρει φόρα, έβγαλε ορισμένα ασύλληπτα χτυπήματα φτάνοντας τελικά στο καθοριστικό 2-1 που χάρισε τον τίτλο στην Team World για πρώτη φορά μετά το 2017!

Ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έκλεισε την καριέρα του στο Laver Cup βρέθηκε στο πλευρό του Στέφανου Τσιτσιπά, όπως και όλοι οι συμπαίκτες του στην Team Europe. Μάλιστα ο Ελβετός τενίστας πολλές φορές λειτούργησε σαν προπονητής δίνοντας συμβουλές στον Έλληνα πρωταθλητή. Ενδεχομένως μια ωραία εικόνα απ' το... μέλλον;

Laver CupΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις