Αθλητισμός|27.09.2022 09:35

Nations League: Φινάλε με νίκη αναζητεί η Εθνική ομάδα - Τα πλάνα του Πογιέτ

Newsroom

Επιστροφή στις νίκες και φινάλε με τρίποντο θέλει να κάνει η Εθνική ομάδα την τελευταία αγωνιστική του Nations League. Η Γαλανόλευκη υποδέχεται (21.45, ALPHA & Novasports Prime) τη Βόρειο Ιρλανδία στο γήπεδο της Ριζούπολης και στοχεύει στην πέμπτη νίκη της αφήνοντας πίσω την ήττα στην Κύπρο προ τριών ημερών.

Επί της ουσίας, η Εθνική παίζει δίχως άγχος ως προς την άνοδο στη League B την οποία εξασφάλισε πολύ νωρίς. Θέλει όμως τη νίκη για την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή προκειμένου να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της στην γενική κατάταξη ενόψει των μελλοντικών κληρώσεων αλλά και των πλέι οφ, εφόσον υπάρξει αποτυχία στα προκριματικά του Euro 2024.

Τα πλάνα του Πογιέτ

O Γκουστάβο Πογιέτ μάλλον αιφνιδιάστηκε απ' την κακή εμφάνιση της ομάδας του στο παιχνίδι της Λάρνακας και θα προσπαθήσει να αλλάξει τελείως την αγωνιστική της εικόνα. Θα το κάνει πάντως δίχως πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα καθώς δεν προτίθεται να διαφοροποιήσει τον βασικό κορμό. Η άμυνα δύσκολα θα «σπάσει» και οι Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος θα διατηρήσουν τη θέση τους, όπως και ο Κουρμπέλης στον κεντρικό άξονα. Δίπλα του θα υπάρξει μια αλλαγή λόγω τιμωρίας του Σιώπη, τη θέση του οποίου διεκδικούν ο Μπουχαλάκης και ο Αλεξανδρόπουλος.

Από εκεί και πέρα, στη μεσοεπιθετική τριπλέτα φανέλα βασικού διεκδικεί ο Φούντας μετά την καλή παρουσία που είχε στην Κύπρο και αναμένεται να παίξει δίπλα στους Μασούρα και Μάνταλο. Φορ θα αγωνιστεί κατά πάσα πιθανότητα ο Δουβίκας καθώς ο Γιακουμάκης προέρχεται από τραυματισμό, όπως και ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας.

Αν πάντως η Ελλάδα δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, δεν ισχύει το ίδιο και για τη Βόρειο Ιρλανδία που καίγεται για νίκη καθώς παίζει την παραμονή της κατηγορία μαζί με το Κόσοβο και την Κύπρο που αναμετρούνται στο άλλο ματς του ομίλου.

Βαθμολογία

  1. Ελλάδα 12
  2. Κόσοβο 6
  3. Β. Ιρλανδία 5
  4. Κύπρος 5

Oι αγώνες της Εθνικής

  • 02.06.2022: Β. Ιρλανδία - Ελλάδα 0-1 (39’ Μπακασέτας)
  • 05.06.2022: Κόσοβο - Ελλάδα 0-1 (36’ Μπακασέτας)
  • 09.06.2022: Ελλάδα - Κύπρος 3-0 (8’ Μπακασέτας, 20’ Παυλίδης, 49’ Λημνιός)
  • 12.06.2022: Ελλάδα - Κόσοβο 2-0 (71’ Γιακουμάκης, 90’ Μάνταλος)
  • 24.09.2022: Κύπρος - Ελλάδα 1-0 (18’ σουτ Τζιωνής)
Nations Leagueεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδαΕθνική Βόρειας Ιρλανδίας