Αθλητισμός|19.02.2019 18:15

ΑΕΚ: Θερμή υποδοχή στους Παγκόσμιους πρωταθλητές (pics)

Σταύρος Καζαντζόγλου

Τις μεγαλύτερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της διάγει το μπασκετικό τμήμα της ΑΕΚ. Ένα χρόνο έπειτα από την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας και το τρίτο ευρωπαϊκό με το Champions League, η ΑΕΚ προσέθεσε το πιο πολύτιμο διαμάντι στη συλλογή της με την κατάκτηση του Διηπειρωτικού κυπέλλου. Η αποστολή της ΑΕΚ επέστρεψε στην Αθήνα το απόγευμα (19/2) και γνώρισε την αποθέωση από φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να την υποδεχθούν.

«Νομίζω ότι βοήθησε και η τύχη. Πήραμε τρεις τελικούς. Είναι μεγάλη η χαρά, η συγκίνηση και η τιμή για την ΑΕΚ, αλλά και η καταξίωση για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό εκπροσωπήσαμε στη διοργάνωση. Είναι τιμή μας να έχουμε φέρει τους δύο τελευταίους διεθνείς τίτλους στη χώρα. μπάτζετ των ομάδων στις εγχώριες διοργανώσεις καθορίζονται με βάση τις συμμετοχές στην Ευρώπη. Όταν λυθεί όλη αυτή η ανώμαλη κατάσταση, νομίζω θα έχουμε και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα», σχολίασε περιχαρής ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος.

Εκ μέρους των παικτών τοποθετήθηκε ο MVP του τελικού της ΑΕΚ με τη Φλαμένγκο, Τζόρνταν Θίοντορ. «Νιώθω εξαιρετικά. Ήταν μία πρόκληση με δύο μεγάλα ματς. Χαίρομαι πολύ που μείναμε ενωμένοι και τα καταφέραμε», ήταν τα λόγια του Αμερικανού γκαρντ. «Ήταν κάτι σπάνιο αυτό. Δεν θα το ζήσουν πολλοί παίκτες. Είναι ένα Διηπειρωτικό. Αξίζουν συγχαρητήρια και στην περσινή ομάδα. Φυσικά, πολλά συγχαρητήρια και στη φετινή ομάδα. Ήταν τρομερή εμπειρία, μακάρι να έρθουν κι άλλες επιτυχίες για την ομάδα μας», τόνισε από την πλευρά του ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

διηπειρωτικό κύπελλοΑΕΚΤζόρνταν ΘίοντορΜάκης Αγγελόπουλος