Αθλητισμός|29.09.2022 22:00

ΕΠΟ: Νέος CEO μέχρι το καλοκαίρι του 2024 ο... παλιός Ιάκωβος Φιλιππούσης!

Newsroom

Με ψήφους 14-2 και δίχως να διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός όπως απαιτούσε ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο μέχρι πρότινος acting CEO της ΕΠΟ Ιάκωβος Φιλιππούσης, παραμένει στην θέση του.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από ψηφοφορία στην Εκτελεστική Επιτροπή που τάχθηκε συντριπτικά υπέρ της παραμονής του Φιλιππούση όπως καταδεικνύει και το 14-2. Ο έμπειρος δημοσιογράφος, ο οποίος εξελίχθηκε σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας, θα παραμείνει στη θέση του CEO μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας διοίκησης το καλοκαίρι του 2024.

Κατά της παραμονής Φιλιππούση ψήφισαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Δημήτρης Αγραφιώτης -δηλαδή η πλευρά του Ολυμπιακού- ενώ απουσίαζε ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουντσάκος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Super League, προ ημερών με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο είχε κάνει λόγο για «πραξικόπημα» σε ενδεχόμενη πρόσληψη Φιλιππούση χωρίς διεθνή διαγωνισμό και απειλούσε με προσφυγή στα δικαστήρια.

Ήδη ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει δύο φορές στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της πρόσληψης Φιλιππούση: τον Μάϊο του 2021 καθώς επίσης και τον Μάρτιο του 2022 αλλά και τις δύο φορές δεν δικαιώθηκε...

ΕΠΟΟλυμπιακόςΙάκωβος ΦιλιππούσηςΒαγγέλης Μαρινάκης