Αθλητισμός|01.10.2022 21:56

Serie A: Κορυφή η Νάπολι, άλωσε το Μεάτσα με ανατροπή η Ρόμα!

Newsroom

Η Ιντερ είχε μεγάλες ευκαιρίες αλλά η Ρόμα ήταν αποτελεσματική και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη (2-1) με ανατροπή στο Μεάτσα στο ντέρμπι της Serie A.

Οι Νερατζούρι είχαν από την αρχή την υπεροχή και προηγήθηκαν στο 30΄ με τον Ντιμάρκο. Ωστόσο, λίγο αργότερα (39΄) ο Ντιμπάλα ισοφάρισε (1-1) με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο όμως βρήκε η Ρόμα από μια στατική φάση στο 75' με τον Σμόλινγκ. Η ομάδα του τιμωρημένου Ζοσέ Μουρίνιο ανέβηκε (προσωρινά τουλάχιστον) στην τέταρτη θέση, ενώ αντιθέτως η Ιντερ έμεινε οκτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Προηγουμένως, με απροσδόκητο πρωταγωνιστή τον Αντρέ-Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά, η Νάπολι νίκησε 3-1 την Τορίνο στο στάδιο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και συνεχίζει να οδηγεί την... κούρσα στο καμπιονάτο.

Ο Καμερουνέζος αμυντικός μέσος, ο οποίος μέχρι σήμερα μετρούσε μόλις τρία γκολ σε 247 αγώνες ως επαγγελματίας (σε συλλογικό επίπεδο), σκόραρε δύο φορές μέσα στα πρώτα δώδεκα λεπτά της αναμέτρησης και άνοιξε το δρόμο για την έκτη διαδοχική νίκη των Παρτενοπέι, τέσσερις εκ των οποίων στη Serie A και δύο στο Champions League. Το τρίτο γκολ των γηπεδούχων ήρθε από τον πρώτο σκόρερ τους, τον Γεωργιανό Κβαρατσκέλια, προτού μειώσει για την Γκρανάτα ο Σανάμπρια.

Serie AΝάπολιΡόμα - RomaΙντερΤορίνο