Αθλητισμός|02.10.2022 18:27

Formula 1: Θρίαμβος του Σέρχιο Πέρες στη Σιγκαπούρη!

Newsroom

Τη μέρα που ο Μαξ Φερστάπεν δεν μπόρεσε να στεφθεί νικητής, ανέλαβε δράση ο έτερος οδηγός της Red Bull, Σέρχιο Πέρες. Ο Μεξικανός, ο οποίος πραγματοποίησε καταπληκτική εκκίνηση προσπέρασε τον Σαρλ Λεκλέρκ και παρέμεινε στην πρώτη θέση μέχρι τέλους στο επεισοδιακό γκραν πρι της Σιγκαπούρης, που καθυστέρησε να αρχίσει λόγω βροχής, που ολοκληρώθηκε με στεγνή πίστα και που είχε πολλές εγκαταλείψεις.

Ο Πέρες πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 και τη δεύτερη στο εφετινό πρωτάθλημα, που τον έφερε σε απόσταση μόλις δύο βαθμών απ' τον Μονεγάσκο στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Φυσικά ο τίτλος δεν χάνεται για τον Φερστάπεν ο οποίος απέχει αρκετά (Βαθμολογία: Φερστάπεν 341, Λεκλέρκ 237, Πέρες 235).

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής μολονότι εκκίνησε απ' την όγδοη θέση και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, έσωσε την παρτίδα με την έβδομη θέση. Η βαθμολογούμενη δεκάδα έχει ως εξής: Πέρες, Λεκλέρκ, Σάινθ, Νόρις, Ρικιάρντο, Στρολ, Φερστάπεν, Φέτελ, Χάμιλτον, Γκασλί. Το επόμενο γκραν πρι είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (9 Οκτωβρίου, 8 πμ.) στην πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία.

Ο Λεκλέρκ μολονότι πήρε την pole position, έχασε το πλεονέκτημα μόλις στην πρώτη στροφή καθώς ο Πέρες έκανε καταπληκτική εκκίνηση και τον προσπέρασε. Την ίδια στιγμή ο Φερστάπεν βρέθηκε απ' την όγδοη στη 13η θέση! Στον 8ο γύρο λόγω σύγκρουσης του Λατίφι με τον Ζου οι διαφορές εκμηδενίστηκαν καθώς μπήκε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.  Στις πρώτες θέσεις ωστόσο δεν άλλαξε κάτι δραματικά. Αντιθέτως, στις πίσω θέσεις ο Φερστάπεν άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και να περνάει τα προπορευόμενα οχήματα.

Λόγω αρκετών εγκαταλείψεων υπήρξε τρεις φορές εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και στον 35ο γύρο άρχισαν οι αλλαγές ελαστικών, οπότε και πάλι βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω σύγκρουσης του Τσουνόντα. Με την αποχώρηση του virtual safety car ο Φερστάπεν πίεσε για να προσπεράσει τον Νόρις αλλά έχασε στα φρένα και βγήκε εκτός πίστας καταστρέφοντας τα ελαστικά του. Μπήκε στα πιτς έβαλε τη μαλακή γόμα και τελικά με προσπεράσματα στο φινάλε και ένα λάθος του Χάμιλτον, κατετάγη έβδομος.

Την ίδια στιγμή ο Πέρες άντεξε στην πίεση του Λεκλέρκ και έμεινε μπροστά του, δημιουργώντας και μια απόσταση +5 δευτερολέπτων καθώς κινδυνεύει με ποινή για την απόστασή του απ' το αυτοκίνητο ασφαλείας.

MercedesRed BullΣέρχιο ΠέρεςΜαξ ΦερστάπενΛιούις ΧάμιλτονFerrariΣαρλ ΛεκλέρκFormula 1Κάρλος Σάινθ