Αθλητισμός|02.10.2022 20:14

Ιστορική στιγμή στη Serie A: Η Φεριέρι Καπούτι έγινε η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα πρωταθλήματος

Newsroom

Ιστορία γράφτηκε στη Serie A καθώς η Φεριέρι Καπούτι έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε σε ματς της μεγάλης κατηγορίας της Ιταλίας. Η Καπούτι, η οποία είχε παίξει σε ματς Κυπέλλου, κατόρθωσε να πάρει ορισμό στη Serie A διευθύνοντας το ματς της Σασουόλο με τη Σαλερνιτάνα για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος παρακολούθησε από τον πάγκο τη Σασουόλο να διαλύει με 5-0 τη Σαλερνιτάνα και να πιάνει την Ιντερ στους 12β., ενώ δύο πέναλτι διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 στο «Βία ντελ Μάρε» στην αναμέτρηση της Λέτσε με την Κρεμονέζε.

Στο μεταξύ, σε κατήφορο χωρίς φρένα συνεχίζει να βρίσκεται η ιστορική Σαμπντόρια, η οποία όχι απλά δεν μπόρεσε να πετύχει την παρθενική νίκη της στη φετινή Serie A, αλλά διασύρθηκε στο «Λουίτζι Φεράρις» από την νεοφώτιστη Μόντσα με 3-0 (είχε προηγηθεί και η ιστορική νίκη επί της Γιουβέντους) και παραμένει «βυθισμένη» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Την τρίτη διαδοχική νίκη της στη Serie A πανηγύρισε η Λάτσιο. Οι «μπιανκοτσελέστι» συνέτριψαν 4-0 τη Σπέτσια στο «Ολίμπικο», στο πρώτο κυριακάτικο παιχνίδι για την 8η αγωνιστική, και πλησίασαν προσωρινά στο -3 από την πρωτοπόρο Νάπολι. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έχασε πέναλτι μόλις στο 3ο λεπτό με τον Τσίρο Ιμόμπιλε, ωστόσο πέτυχε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο και έφτασε εύκολα στους τρεις βαθμούς. Ο Δημήτρης Νικολάου αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς με τους φιλοξενούμενους.

διαιτητήςΣαμπντόριαΣπέτσιαSerie AΛάτσιο