Αθλητισμός|04.10.2022 22:00

Champions League: Σάρωσαν η Μπάγερν Μονάχου και η Μαρσέιγ

Newsroom

Eντυπωσιακές νίκες πανηγύρισαν η Μπάγερν Μονάχου και η Μαρσέιγ που επιβλήθηκαν με 5-0 και 4-1 της Βικτόρια Πλζεν και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αντιστοίχως για τη 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Το ματς στο «Βελοντρόμ» καθυστέρησε να ξεκινήσει, λόγω κυκλοφοριακών προβλημάτων κατά την άφιξη των δύο ομάδων, κι όταν έγινε αυτό η Σπόρτινγκ σκόραρε... από τ΄ αποδυτήρια με τον Τρινκάο προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό!

Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν εντελώς, κυρίως από τα τραγικά λάθη του γκολκίπερ της Αντόνιο Αντάν. Η Μαρσέιγ εκμεταλλεύτηκε τα δώρα του Ισπανού και κατάφερε πριν από την συμπλήρωση του ημιώρου να έχει «καθαρίσει» ουσιαστικά το παιχνίδι, υποχρεώνοντας τους Πορτογάλους στην πρώτη τους ήττα μετά από δύο σερί νίκες.

Ο 35χρονος πορτιέρε απομάκρυνε λανθασμένα τη μπάλα στο 13΄, αυτή βρήκε στο απλωμένο πόδι του Σάντσες και κατέληξε στα δίχτυα (1-1). Τρία λεπτά μετά από δική του κακη μεταβίβαση, οι Γάλλοι πήραν προβάδισμα με την κεφαλιά του Χαρίτ, ενώ στο 23΄ ο γκολκίπερ της πορτογαλικής ομάδας έκανε λάθος εκτίμησε της μπάλας, με αποτέλεσμα να τη διώξει με το χέρι εκτός περιοχής. Ο διαιτητής του έδειξε το δρόμο προς τ΄ αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ακολούθησε μάλιστα και το τρίτο γκολ για τους Μασσαλούς στο 28΄ για να τελειώσει ουσιαστικά ο αγώνας.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πέρασε αλλαγή στο 46ο λεπτό για τα «Λιοντάρια» και είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 51΄, που έφυγε ελάχιστα άουτ. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Μπεμπά στο 84'.

Την ίδια ώρα, η Μπάγερν, με «περίπατο» απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν (5-0) έκανε το τρία στα τρία στον 3ο όμιλο του Champions League. Λιγότερο από 15 λεπτά χρειάστηκε η ομάδα του Μονάχου για να «κλειδώσει» το τρίτο συνεχόμενο «τρίποντο» στη διοργάνωση, ούσα πλέον, το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της.

Οι «Βαυαροί» προηγήθηκαν 3-0 στο 21΄ (Σανέ, Γκνάμπρι, Μανέ) και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ο Σανέ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Η ομάδα του Νάγκελσμαν έφτασε στο τελικό 5-0 με το τέρμα του Τσούπο-Μότινγκ στο 59΄ και, πλέον, με τη ψυχολογία στα ύψη θα στρέψει το ενδιαφέρον της στο μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί στην Bundesliga (9η αγωνιστική) με την Μπορούσια Ντόρτμουντ (8/10).

3ος όμιλος

  • Μπάγερν-Βικτόρια Πλζεν 5-0 (7΄,50΄ Σανέ, 13΄ Γκνάμπρι, 21΄ Μανέ, 59΄ Τσούπο-Μότινγκ)
  • Ίντερ-Μπαρτσελόνα 22:00

4ος όμιλος

  • Μαρσέιγ-Σπόρτινγκ Λισ. 4-1 (13΄ Σάντσες, 16΄ Χαρίτ, 28΄ Μπαλέρντι, 84΄ Μπεμπά - 1΄ Τρινκάο)
  • Αϊντραχτ Φρ.-Τότεναμ 22:00