Αθλητισμός|06.10.2022 08:59

Ολυμπιακός: «Τελικός» με Καραμπάγκ στο Γ. Καραϊσκάκης

Newsroom

Μόνο νίκη θέλει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Καραμπάγκ απόψε (6/10, 22.00, Cosmote Sport 2) στο Γ. Καραϊσκάκης (με κλειστό το πέταλο της Θύρας 7 λόγω τιμωρίας απ' την UEFA) για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες του για να παραμείνει στη διοργάνωση. Οι δύο ήττες απ' τη Ναντ και τη Φράιμπουργκ έχουν δημιουργήσει μια δύσκολη συνθήκη για τους Πειραιώτες που ακόμα δεν έχουν ούτε βαθμό στον όμιλό τους και βρίσκονται στην τελευταία θέση.

Βαθμολογία

  1. Φράιμπουργκ 6
  2. Καραμπάκ 3
  3. Ναντ 3
  4. Ολυμπιακός 0

Ματς-τελικός

Το παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού κάτι που έδειξε στις δηλώσεις του και ο Μίτσελ, ο οποίος επιστρέφει στα Κύπελλα Ευρώπης ως κόουτς του Ολυμπιακού και θέλει να συνδυάσει την παρουσία του με θετικά αποτελέσματα. Παράλληλα βεβαίως οι Ερυθρόλευκοι ευελπιστούν και σε ένα «δώρο» απ' τη Φράιμπουργκ, που αν κερδίσει στο άλλο ματς του 7ου ομίλου τη Ναντ, τότε θα επέλθει απόλυτη ισορροπία μεταξύ των τριών ως προς τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που στέλνει στα πλέι οφ του Europa League με τις τρίτες του Champions League. Βασική προϋπόθεση βεβαίως είναι η νίκη των Πειραιωτών επί της εξαιρετικά φορμαρισμένης Καραμπάγκ. Ειδάλλως τέτοιου είδους υπολογισμοί δεν έχουν κανένα νόημα...

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος του ματς, ο Μίτσελ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ελ Αραμπί, Ρέτσο, Μπα που αντιμετωπίζουν προβλήματατα τραυματισμού καθώς και στους Χάμες, Μπακαμπού, Σαμασέκου και Αγκιμπού Καμαρά, που δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα. Ο Ισπανός τεχνικός έκανε αρκετές δοκιμές τις προηγούμενες μέρες σχεδιάζοντας τακτική ακόμα και με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-5-2)!

Σ' αυτή την περίπτωση ο Βρσάλικο θα παίξει με τους Σισέ και Παπασταθόπουλο στους στόπερ και οι Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ θα αναλάβουν τις πτέρυγες. Μπροστά τους θα κινηθούν οι Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπουχαλάκης κι από εκεί και πέρα θέση στην αρχική ενδεκάδα διεκδικούν οι Μπιελ, Μασούρας, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Ουί Τζο.

Την αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Καραμπάχ (που συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης) συγκροτούν οι Άβιλα, Μπουχαλάκης, Μπόουλερ, Σισέ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κούντε, Εμβιλά, Μαρσέλο, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Παπαδούδης, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Ουί Τζο Χουάνγκ, Βαλμπουενά, Βρουσάι και Βρσάλικο.

ΟλυμπιακόςΚαραμπάκEuropa League