Αθλητισμός|06.10.2022 23:57

Ολυμπιακός - Καραμπάγκ 0-3: Τρίτη σερί ήττα των Ερυθρόλευκων και έντονες αποδοκιμασίες - Ντεμπούτο για Μαρσέλο

Newsroom

Για τρίτο σερί παιχνίδι στους ομίλους του Europa League o Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ναυάγησε. Αυτή τη φορά ήταν η Καραμπάγκ που έκανε... πάρτι στην έδρα των Πειραιωτών, οι οποίοι ηττήθηκαν με 0-3 στο Γ. Καραϊσκάκης και έμειναν ουραγοί στη βαθμολογία έχοντας μηδέν βαθμούς (με οχτώ γκολ παθητικό) και πλέον μηδαμινές ελπίδες για να συνεχίσουν στη διοργάνωση. Παράλληλα, όμως κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και το τρίτο εισιτήριο (ο πρώτος περνάει απευθείας στα νοκ άουτ του Europa κι ο δεύτερος παίζει μπαράζ με τους τρίτους του Champions League) που οδηγεί στα πλέι οφ του Conference.

Ο Ολυμπιακός μεσοεπιθετικά είχε ορισμένα καλά διαστήματα χάνοντας ευκαιρίες αλλά παράλληλα ήταν απογοητευτικός στην άμυνα... επιτρέποντας στην Καραμπάγκ να σκοράρει τρεις φορές, να χάσει πολλές κλασικές ευκαιρίες και να κάνει συνολικά 15 τελικές εκ των οποίων οι 11 on target. Η ομάδα του Μίτσελ, ο οποίος άρχισε με ήττα τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του, έμεινε χωρίς νίκη στα οχτώ παιχνίδια που έχει δώσει το 2022-23 (οι δύο προκρίσεις ήρθαν μέσω των πέναλτι)! Το σερί ηττών των Ερυθρόλευκων έφτασε τα 12 παιχνίδια, αν συνυπολογίσουμε και την περασμένη σεζόν, με πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες...

Έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα

Οι οπαδοί των Πειραιωτών αρχικά αποδοκίμασαν τον Σισέ στην αλλαγή του για το λάθος που έκανε και στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα προς όλη την ομάδα, όπως το «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ» και «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό». Με το σφύριγμα της λήξης οι αποδοκιμασίες έγιναν ακόμα πιο έντονες.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Φράιμπουργκ νίκησε 2-0 τη Ναντ και διατηρήθηκε μόνη, πρώτη και αήττητη στην κορυφή. Την επόμενη αγωνιστική ο  Ολυμπιακός θα αντιμετίσει την Καραμπάγκ στην Αστάνα, ενώ η Ναντ θα φιλοξενήσει τη Φράιμπουργκ.

Βαθμολογία

  1. Φράιμπουργκ 9 (7-1)
  2. Καραμπάγκ 6 (7-2)
  3. Ναντ 3 (2-6)
  4. Ολυμπιακός 0 (1-8)

Η εξέλιξη του ματς

Η Καραμπάγκ άρχισε πολύ δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 6' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ζουμπίρ. Ωστόσο έπειτα από έλεγχο του VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό με τις δυο ομάδες να πιέζουν ψηλά τον αντίπαλο προσπαθώντας να κλέψουν μπάλες.

Ο Ολυμπιακός απείλησε αρχικά με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μπιέλ στο 11' (απέκρουσε εντυπωσιακά ο αντίπαλος γκολκίπερ) και με κεφαλιά του Σισέ στο 13' και σουτ του Σενεγαλέζου αμυντικού στο 16' δίχως όμως να σκοράρει, ενώ η Καραμπάγκ απάντησε στο 23' με μεγάλη ευκαιρία του Ογούσου που άγγιξε το γκολ αλλά ο Εμβιλά έδιωξε πάνω στη γραμμή. 

Στο 25' ήταν η σειρά του Ροντρίγκες για να απειλήσει με σουτ, ενώ στο 36' και πάλι ο Σισέ άγγιξε το γκολ με κεφαλιά αλλά οι αμυντικοί της Καραμπάγκ απομάκρυναν τον κίνδυνο στη γραμμή. Το ημίχρονο τελείωσε δίχως τέρματα και στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου οι Ερυθρόλευκοι είχαν καλή στιγμή με τον Γκάρι στο 49'. 

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και ο Μίτσελ θέλησε να τονώσει την ομάδα του χρησιμοποιώντας τον Μαρσέλο για πρώτη φορά αλλά και τον Μασούρα. Οι δυο τους μάλιστα συνεργάστηκαν ωραία στο 64' με τον πρώτο να πασάρει και τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν σε προφανή θέση οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε.

Κι ύστερα ήρθε η ολική κατάρρευση του Ολυμπιακού. Στο 68' ο Οβούσου πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έκανε το ωραίο πλασέ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στους Αζέρους. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει με σέντρα-σουτ του Μασούρα που σημάδεψε το δοκάρι. Το γκολ που δεν μπήκε στη μία πλευρά του γηπέδου, ήρθε μετά από λίγο στην απέναντι.

Στο 82' ο Σισέ έκανε λάθος, ο Βέσοβιτς έκλεψε την μπάλα, πέρασε και τον Τζολάκη και πλάσαρε εύστοχα σε άδειο τέρμα για το 0-2.

Και το... πάρτι των Αζέρων συνεχίστηκε στο Καραϊσκάκη καθώς στο 86' ο Σεϊντάεφ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και με τρομερή βολίδα έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Τζολάκη, στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα για το 0-3.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Βρσάλικο, Σισέ (83' Βαλμπουενά), Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (60' Μαρσέλο), Κούντε (74' Ίνμπομ Χουάνγκ), Εμβιλά, Ροντρίγκες (60' Μασούρας), Μπιέλ, Ουί Τζο Χουάνγκ (74' Αμπουμπακάρ Καμαρά)

Καραμπάγκ: Μαγκομενταλίγεβ, Βέσοβιτς (90+1' Χουσεΐνοφ), Μουσταφαζάντε, Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγεβ, Γκαράγιεβ, Αλμέιντα (65' Ρομαό), Κάντι, Αντράντε (65' Σεϊντάεφ), Ζούμπιρ, Οβούσου (90+1' Οζόμποβιτς)

ΟλυμπιακόςEuropa LeagueΚαραμπάκ