Αθλητισμός|07.10.2022 15:40

Εξαιρετικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λύγισε τον Χούρκατς στην Αστάνα και παίζει με τον Ρούμπλεφ στα ημιτελικά

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός, νίκησε με 2-0 σετ τον Χούμπερτ Χούρκατς (νούμερο 10) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Astana Open (ATP 500). Ο Έλληνας πρωταθλητής κσι νούμερο 6 στον κόσμο, πραγματοποίησε μια απ' τις καλύτερες εφετινές του εμφανίσεις λυγίζοντας τον 25χρονο Πολωνό με 7-6(8), 6-3 σε 1 ώρα και 41 λεπτά. Ο Τσιτσιπάς έκλεισε θέση για τον ημιτελικό του τουρνουά κόντρα στον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ το μεσημέρι του Σαββάτου (8/10, 13.00).

Η επιτυχία του Τσιτσιπά είναι σημαντική καθώς σε μια σεζόν που κατά γενική ομολογία θεωρείται... μέτρια, εκείνος έφτασε για ένατη φορά σε ημιτελικό, όπου θα διεκδικήσει τον τρίτο του τελικό για το 2022. Για να τα καταφέρει ωστόσο να φτάσει μέχει τέλους θα πρέπει να σπάσει την... κατάρα των τουρνουά ATP 500, καθώς δεν έχει ούτε έναν τίτλο ενώ μετράει οκτώ χαμένους τελικούς! Παράλληλα, πανηγύρισε την 52η εφετινή νίκη του στο tour πιάνοντας τον Κάρλος Αλκαράθ στην κορυφή.

Το σημαντικότερο όλων πάντως είναι πως ο Τσιτσιπάς έδειξε μεγάλη πνευματική ωριμότητα σε σημεία που το παιχνίδι δεν του πήγαινε καλά αρχίζοντας να γέρνει προς την πλευρά του αντιπάλου του. Είναι ενδεικτικό ότι «έσβησε» πέντε σετ πόιντ (τρία εκ των οποίων συνεχόμενα στο 3-6) του αντιπάλου του, προτού κατακτήσει το πρώτο σετ. Στο επόμενο σετ ήταν άπιαστος και πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό όπου θα βρει απέναντί του έναν τενίστα με τον οποίο έχει δώσει μεγάλες μάχες. Ο Τσιτσιπάς έχει νικήσει έξι φορές τον 25χρονο Ρούμπλεφ (νούμερο 9) ο οποίος έχει επικρατήσει άλλες τέσσερις στις δέκα μεταξύ τους αναμετρήσεις.

ΑστάναΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς