Αθλητισμός|08.10.2022 16:30

Με τρομερή εμφάνιση και ανατροπή ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ρούμπλεφ και πέρασε στον τελικό

Newsroom

Μια απ' τις καλύτερες εβδομάδες της σεζόν διανύει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έκανε εξαιρετικό come back και μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, λύγισε τον Αντρέι Ρούμπλεφ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά της Αστάνα, όπου θα αντιμετωπίσει το μεσημέρι της Κυριακής (9/10, 13.30) τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 25χρονου Ρώσου (νούμερο 9) με 4-6, 6-4, 6-3 σε 2 ώρες και 7 λεπτά, και πήρε το εισιτήριο για τον έκτο εφετινό τελικό, όπου θα προσπαθήσει να σπάσει την κατάρα των ηττών σε 500άρι της ATP. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος φτάνει σε τελικό για 23η φορά, θα διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο της καριέρας του έχοντας ηττηθεί άλλες 13 φορές. Κατά τη διάρκεια του 2022 έχει πανηγυρίσει σε δύο απ' τους πέντε: στο Μόντε Κάρλο και τη Μαγιόρκα, ενώ έχασε σε Σινσινάτι, Ρώμη και Ρότερνταμ.

Το θετικό για τον Έλληνα πρωταθλητή είναι πως δείχνει χαρακτήρα και παίζει ωραίο τένις σε παιχνίδια δύσκολα και απαιτητικά όπως ήταν και ο ημιτελικός με τον Ρούμπλεφ αλλά και ο προημιτελικός με τον Χούρκατς.

Ο Ρούμπλεφ πήρε το πρώτο σετ με 6-4 παίζοντας καταπληκτικά αλλά ο Τσιτσιπάς απ' τη στιγμή που άρχισε να σερβίρει καλύτερα ήταν άπιαστος. Το θαυμάσιο παιχνίδι του προκάλεσε εκνευρισμό στον Ρώσο που δεν είχε καθαρό μυαλό στο φινάλε. Ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε την 53η εφετινή νίκη του και ξεπέρασε τον Κάρλος Αλκαράθ που έχει 52.

ΑστάναΤένιςΑντρέι ΡούμπλεφΣτέφανος Τσιτσιπάς