Αθλητισμός|08.10.2022 17:45

Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν στη Σουζούκα - Ανακοίνωσε Γκασλί η Alpine και Ντε Βρις η Alpha Tauri - Τέλος ο Ρικιάρντο

Newsroom

Ένα βήμα πιο κοντά στο δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στη Formula 1 βρίσκεται ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πιλότος ήταν ο ταχύτερος στην πίστα της Σουζούκα και εξασφάλισε την pole position για τον κυριακάτικο αγώνα (9/10, 8.00) που επιστρέφει στην Ιαπωνία μετά το 2019 λόγω της πανδημίας.

Ο 25χρονος Φερστάπεν άφησε στη δεύτερη θέση των κατατακτήριων δοκιμών, τον Μονεγάσκο, Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari με διαφορά μόλις 10 χιλιοστών! Ακολούθησαν οι Σάινθ, Πέρες, Οκόν, Χάμιλτον, Αλόνσο, Ράσελ, Φέτελ, Νόρις.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής, εφόσον νικήσει στη Σουζούκα και πραγματοποιήσει και τον ταχύτερο γύρο (25+1 βαθμοί) θα στεφθεί πρωταθλητής τέσσερις αγώνες πριν απ' το φινάλε. Ο Φερστάπεν πάντως λίγο έλειψε να τιμωρηθεί αλλά τη γλίτωσε με επίπληξη καθώς ήταν απρόσεκτος και λίγο έλειψε να προκαλέσει σύγκρουση με τον Λάντο Νόρις, ο οποίος τον απέφυγε την τελευταία στιγμή βγαίνοντας στο γρασίδι.

Ο Γκασλί στην Alpine

Στο μεταξύ άρχισε να ξεκαθαρίζει το grid της επόμενης σεζόν. Η Alpine ανακοίνωσε ότι ο Πιερ Γκασλί θα είναι ο νέος πιλότος της απ' την επόμενη σεζόν. Θα καλύψει το κενό του Φερνάντο Αλόνσο που θα συνεχίσει στην Aston Martin αντί του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος εγκαταλείπει οριστικά. Η γαλλική εταιρεία φτιάχνει ένα δίδυμο Γάλλων οδηγών καθώς ήδη υπάρχει στην ομάδα ο Εστεμπάν Οκόν με τον οποίο μάλιστα ο Γκασλί είναι παιδικός φίλος αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έχουν και τόσο καλή σχέση! Είναι η πρώτη φορά μετά το 1982 που η Renault έχει δύο Γάλλους οδηγούς, τον Αλέν Προστ και τον Ρενέ Αρνού, που η ομάδα θα έχει δύο Γάλλους οδηγούς στο δυναμικό της. 

Δίδυμο με Τσουνόντα στην Alpha Tauri o Ντε Βρις

Την ίδια ώρα η θέση του Γκασλί στην Alpha Tauri δεν έμεινε για πολύ ορφανή καθώς το κενό του θα καλύψει ο 27χρονος Νικ Ντε Βρις. Ο Ολλανδός πιλότος, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του εφέτος στη Formula 1 με τη Williams στο γκραν πρι της Ιταλίας τερματίζοντας ένατος, είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στη Formula E. Στην Alpha Tauri θα παραμείνει ο Ιάπωνας Γιούκι Τσουνόντα.

Εκτός grid o Ρικιάρντο

Αυτές οι εξελίξεις φαίνεται ότι θα κρατήσουν εκτός grid μετά από 12 σερί χρόνια στη Formula 1 τον Ντάνιελ Ρικιάρντο. Η McLaren έχει ήδη ανακοινώσει ότι τη θέση του Αυστραλού δίπλα στον Λάντο Νόρις θα πάρει ο ταλαντούχος, επίσης Αυστραλός, Οσκαρ Πιάστρι, ο οποίος είναι 21 ετών αλλά θεωρείται απ' τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς. Και ο Ρικιάρντο, όπως δήλωσε στη Σουζούκα, μάλλον θα βρίσκεται εκτός Formula 1 τη νέα σεζόν.

Ουσιαστικά οι δύο θέσες που παραμένουν κενές για το 2023 είναι της Williams του Λατίφι και της Haas του Μάγκνουσον.

Σαρλ ΛεκλέρκΚάρλος ΣάινθΜαξ ΦερστάπενRed BullFormula 1FerrariGP Ιαπωνίας