Αθλητισμός|08.10.2022 22:40

Bundesliga: Επτάψυχη Ντόρτμουντ επέστρεψε απ' το 0-2 και ισοφάρισε στο 95' την Μπάγερν Μονάχου!

Newsroom

Η Ντόρτμουντ βρέθηκε να χάνει 0-2 απ' την Μπάγερν Μονάχου στο Klassiker, αλλά έκανε μεγάλο come back και με γκολ στο 95' ισοφάρισε σε 2-2 τους Βαυαρούς. Δράστης ήταν ο Αντονί Μοντέστ, ο οποίος προηγουμένως είχε δώσει την ασίστ και στο πρώτο γκολ των Βεστφαλών, που έσπασαν την παράδοση που ήθελε την Μπάγερν να νικάει στα οχτώ τελευταία μεταξύ τους ματς. Η Ντόρτμουντ πάντως παραμένει δίχως νίκη επί της μεγάλης της αντιπάλου στο πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο του 2018!

Το ντέρμπι είχε φάσεις και ένταση. Ο Μάνουελ Νόιερ χρειάστηκε να αποκρούσει το σουτ του Γκερέιρο στο 30', ενώ στο 33' η Μπάγερν άνοιξε το σκορ με τον Γκορέτσκα. Ο Νόιερ απέκρουσε ξανά προσπάθεια του Μάλεν και του Βολφ προτού η ομάδα του Μονάχου πετύχει το 0-2 με τον Σανέ στο 53'. Ωστόσο η Ντόρτμουντ δεν τα παράτησε κι αφού μείωσε στο 74' με τον 17χρονο Μουκόκο (έγινε ο νεότερος σκόρερ στο γερμανικό ντέρμπι) έπειτα από ασίστ του Μοντέστ, πέτυχε το 2-2 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Έπειτα από φάση διαρκείας στην άμυνα της Μπάγερν κι ενώ είχε προωθηθεί και ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ, ο Μοντέστ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης εν μέσω πανζουρλισμού στις εξέδρες του γηπέδου. Προηγουμένως στο 90' ο Κομάν είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Προηγουμένως, εντυπωσιακή ήταν η πρώτη παρουσία του Τσάμπι Αλόνσο στην τεχνική ηγεσία της Λεβερκούζεν. Οι Ασπιρίνες επιβλήθηκαν με το ευρύ 4-0 της Σάλκε στην Μπάι Αρίνα. Ο Ζέρεμι Φρίμπονγκ σκόραρε δις, ενώ ο Μούσα Ντιαμπί άνοιξε το σκορ και ο Παουλίνιο το έκλεισε. Αντίθετα, έπειτα από τη νίκη της επί της Σέλτικ για το Champions League, η Λειψία έμεινε στο 1-1 με τη Μάιντζ στην «Οπελ Αρίνα». Μάλιστα, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε «έσωσε» το βαθμό με τον Κρίστοφερ Ενκουνκού στο 80’.

Με τον Κώστα Σταφυλίδη να περνάει ως αλλαγή στο 60ο λεπτό, η Μπόχουμ επικράτησε με 3-0 της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Μάλιστα, η περυσινή νικήτρια του Europa League δέχθηκε και τα τρία γκολ στο τελευταίο 20λεπτο, με την Μπόχουμ να παίρνει το πρώτο φετινό της «τρίποντο». Στη Βαυαρία, τέλος, Αουγκσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

BundesligaΜπάγερν ΜονάχουΜπορούσια Ντόρτμουντ