Αθλητισμός|08.10.2022 23:59

Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή της La Liga για τη Ρεάλ Μαδρίτης με Μιλιτάο

Newsroom

H Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στις νίκες στη La Liga μετά την απρόσμενη γκέλα από την Οσασούνα στο Μπερναμπέου. Οι Μερένχες, αν και αγχωτικά, πέρασαν νικηφόρα απ' την έδρα της Χετάφε (0-1) χάρη σε γκολ του Μιλιτάο, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά μόλις στο 3ο λεπτό.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι που παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα έπειτα από οχτώ αγωνιστικές (7 νίκες και 1 ισοπαλία), έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς βρέθηκε στο +3 απ' την Μπαρτσελόνα που έχει ένα ματς λιγότερο καθώς αντιμετωπίζει τη Θέλτα στο Καμπ Νου το βράδυ της Κυριακής (9/10, 22.00). Κι όλα αυτά μια εβδομάδα πριν από το clasico που είναι προγραμματισμένο για την επόμενη Κυριακή (15/10, 17:15).

Προηγουμένως, η Ατλέτικο Μαδρίτης, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ανχελ Κορέα, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Χιρόνα με 2-1. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δυσκολεύτηκε ειδικότερα στο τελευταίο 15λεπτο.

Επίσης, αήττητη για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική παρέμεινε η Αθλέτικ Μπλιμπάο, μετά την ισοπαλία που απέσπασε (1-1) στην έδρα της Σεβίλης. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε βαθμό στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» ανεβάζοντας απόδοση στην επανάληψη και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Τόρες στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 73΄ ο Βέσγκα έγραψε το 1-1, απογοητεύοντας τον Αργεντινο Χόρχε Σαμπάολι στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας της Ανδαλουσίας

Νωρίτερα, τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Αλμερία, επικρατώντας στην έδρα της με 3-1 της Βαγιεκάνο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και ουσιαστικά το «καθάρισαν» από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκαν με 3-0.

La LigaΑθλέτικ ΜπιλμπάοΡεαλ ΜαδρίτηςΧετάφεΑτλέτικο Μαδρίτης