Αθλητισμός|09.10.2022 16:22

O Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν άπαιχτος και νίκησε εύκολα τον Στέφανο Τσιτσιπά στην Αστάνα

Newsroom

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν σε άλλο επίπεδο αναγκάζοντας τον Στέφανο Τσιτσιπά σε ήττα στον τελικό του Astana Open. O κορυφαίος Σέρβος τενίστας επικράτησε 2-0 σετ και πανηγύριε την 90ή κούπα της τεράστιας καριέρας του.

Ο 35χρονος τενίστας (νούμερ 7 στον κόσμο) νίκησε με 6-3, 6-4 σε μόλις 75 λεπτά (!), φτάνοντας τις 16 σερί νίκες και τους τρεις σερί τίτλους! Μάλιστα εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στο ATP Finals του Τορίνου (13-20/11). Έχασε το US Open λόγω μη εμβολιασμού αλλά η επιστροφή του στα court ήταν δυναμική. 

Ουσιαστικά συνέχισε όπως τελείωσε έχοντας κατακτήσει το Wimbledon. Και πλέον μετρά ήδη δύο σερί τίτλους με νίκες σε Τελ Αβίβ και Αστάνα, όπου πανηγύρισε το τέταρτο φετινό του τρόπαιο (έφυγε νικητής και από Ρώμη). Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως ακόμα ο Τσιτσιπάς έχει δρόμο μπροστά του προκειμένου να τον σταματήσει καθώς οι μεταξύ τους μάχες είναι στο 8-2 υπέρ του Σέρβου, οποίος τον έχει νικήσει και στους πέντε τελικούς που τον έχει βρει απέναντί του.

Ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων έχασε συνολικά μόνο επτά πόντους στο τρομερό σερβίς του (τους τρεις στο τελευταίο γκέιμ!) και κέρδισε έξι service games με μηδέν! Ήταν κυρίαρχος από τη βασική γραμμή, έβγαλε απίστευτες άμυνες και «χτύπησε» το δεύτερο σερβίς του Στέφανου, όποτε του δόθηκε η ευκαιρία. Δύο μπρέικ ήταν αρκετά για να φτάσει στη νίκη με συνοπτικές διαδικασίες.

Για τον Τσιτσιπά η κατάρα των ATP 500 διατηρήθηκε καθώς παραμένει δίχως τίτλο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε για 23 φορά σε τελικό και υπέστη την 14 ήττα του έχοντας νικήσει 9 φορές.

Ο Τζόκοβιτς δήλωσε για τον Τσιτσιπά: «Ευχαριστώ τον Στέφανο για τα καλά λόγια. Είσαι πάντα πολύ ταπεινός στις νίκες, το ίδιο και στις ήττες. Είμαι βέβαιος πως στο μέλλον θα έχει πολλές νίκες, είσαι ακόμη νέος, είσαι εξαιρετικός ανταγωνιστής, εύχομαι το καλύτερο, εκτός όταν παίζεις μαζί μου. Είναι λαμπρό το μέλλον μπροστά σου. Ευχαριστώ την ομοσπονδία του Καζακστάν, αυτό που κάνετε εδώ είναι εντυπωσιακό. Ευχαριστώ την ομάδα μου που είναι πάντα δίπλα στο πλευρό μου. Η ατμόσφαιρα εδώ ήταν φανταστική, μία από τις καλύτερες που είχα ποτέ».

Στέφανος ΤσιτσιπάςΑστάναΝόβακ Τζόκοβιτς