Αθλητισμός|09.10.2022 18:35

Πληγώθηκε και πάλι στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ - Γκέλαρε στη Λιβαδειά με γκολ στο 93'

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε και πάλι στις καθυστερήσεις. Όπως συνέβη με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ο Δικέφαλος μολονότι δεν είχε απειληθεί καθόλου και κρατούσε στα χέρια του μια πολύτιμη νίκη, κατόρθωσε να δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης απ' τον Λεβαδειακό στις καθυστερήσεις για το τελικό 1-1. Για τρίτη σερί αγωνιστική ο ΠΑΟΚ έμεινε μακριά απ' τη νίκη καθώς μεσολάβησε και η εντός έδρας ήττα απ' τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε εξ αρχής την πρωτοβουλία και πίεσε τον Λεβαδειακό. Δυσκολεύτηκε όμως στην τελική προσπάθεια ιδίως στο πρώτο ημίωρο. Απείλησε στο 30' με τον Νάρεϊ, στο 33' με τον Κούρτιτς και στο 44' με θαυμάσιο ανάποδο ψαλίδι του Γκορντεζιάνι που απέκρουσε σε κόρνερ ο Μάρκοβιτς. Γκολ όμως δεν βρήκε ο Δικέφαλος που έμεινε στο 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε δυναμικά στο β' ημίχρονο αγγίζοντας το γκολ σε φάση διαρκείας στο 48'. Ο Λύρατζης σέντραρε από τα δεξιά αλλά η κεφαλιά του Κούρτιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Νάρεϊ σταμάτησε στον Μεχία και ο Ελ Καντουρί με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ο Λουτσέσκου θέλοντας να τονώσει και να φρεσκάρει την ομάδα του έκανε τριπλή αλλαγή στο 61' χρησιμοποιώντας τους Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ και Ολιβέιρα. Και αμέσως μετά στο 63' είχε φάση διαρκείας στα καρέ του Λεβαδειακού με κεφαλιές του Κάργα και του Ίνγκασον.

Τελικά η λύση ήρθε απ' το... μαγικό πόδι του Μπίσεσβαρ, ο οποίος άνοιξε ωραία το παιχνίδι του Δικεφάλου και με καταπληκτική ασίστ έβγαλε τον Νάρεϊ απέναντι στον Μάρκοβιτς. Ο Γερμανός μολονότι δέχθηκε την πίεση του Μπαχανάκ, έμεινε όρθιος και πλάσαρε ιδανικά για το 0-1.

Κι εκεί που όλα έδειχναν νίκη του ΠΑΟΚ, ήρθε μια αδράνεια της στιγμής στην άμυνα του Δικεφάλου -η πρώτη στο ματς- κι ένα σουτ του Μπελμόντ έξω απ' την περιοχή που κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-1. Μάλιστα ο Λεβαδειακός απείλησε άμεσα και με δεύτερο γκολ καθώς στο 96' ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Βοιωτών σε μαρκάρισμα του Ζίβκοβιτς στον Μουτίνιο. Η φάαη όμως ελέγχθηκε απ' το VAR και η απόφαση άλλαξε. Το πέναλτι μετετράπη σε φάουλ και ο Ζίβκοβιτς αντί για κίτρινη τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Το σασπένς όμως συνεχίστηκε καθώς στην εκτέλεση φάουλ που ακολούθησε στο 99' ο Μουτίνιο ανάγκασε τον Κοτάρσκι σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στη συνέχεια ο Μπαχανάκ έστειλε την μπάλα άουτ.

To παιχνίδι πάντως ήταν ιστορικό για τον Βιεϊρίνια, ο οποίος συμπλήρωσε 288 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ και έγινε ο ξένος με τις περισσότερες παρουσίες στην ιστορία του συλλόγου. Ξεπέρασε τον θρυλικό Νέτο Γκουερίνο. Ωστόσο ο Πορτογάλος στάθηκε άτυχος καθώς λίγο μετά την είσοδό του στο ματς αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού.

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα (56' Μπαχανάκ), Δούμτσιος (56' Τσιριγώτης), Λιάγκας, Τόρο (69' Μπελμόντ), Νίκας (95' Τζημόπουλος), Παναγιώτου, Τσάπρας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Τσαούσης (61' Βιεϊρίνια, 72' Κωνσταντέλιας), Ντάντας (61' Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (84' Σβαμπ), Γκορντεζιάνι (61' Ολιβέιρα).

ΛεβαδειακόςSuperLeagueΠΑΟΚ