Αθλητισμός|09.10.2022 21:32

Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός! Λύγισε τον Αστέρα Τρίπολης με εκτελεστή τον Αϊτόρ κι έκανε το «7 στα 7»

Newsroom

Το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού στη Super League συνεχίστηκε. Οι Πράσινοι δυσκολεύτηκαν πολύ αλλά λύγισαν (1-0) τον σκληρό Αστέρα Τρίπολης χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του φορμαρισμένου Αϊτόρ. Ο Ισπανός σκόραρε για τέταρτη σερί αγωνιστική το συνολικά όγδοο τέρμα του στο εφετινό πρωτάθλημα, με το οποίο το Τριφύλλι έφτασε τις επτά νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον στο +7 απ' τον Ολυμπιακό και στο +9 απ' τον ΠΑΟΚ έχοντας αποκτήσει νωρίς στη σεζόν ένα σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σκληρό απ' το ξεκίνημα καθώς ο Αστέρας έδειξε ξεκάθαρη τάση για να παγώσει τον ρυθμό. Και τα κατάφερε στον απόλυτο βαθμό καθώς οι Πράσινοι κατόρθωσαν να απειλήσουν δύο φορές στο α' ημίχρονο με τον Σένκεφελντ στο 33' και τον Σάντσες στις καθυστερήσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ παρά το γεγονός ότι οι Πράσινοι έγιναν πιο δραστήριοι και πιο κινητικοί. Φάσεις όμως για να απειλήσει δεν δημιούργησε πέραν ενός σουτ του Αϊτόρ στο 52'. Τελικά η λύτρωση για τους Πράσινους ήρθε από την άσπρη βούλα. Ο Αϊτόρ ανατράπηκε εντός περιοχής απ' τον Άλβαρες και ο διαιτητής, ο οποίος ειδοποιήθηκε απ' τον VAR, είδε τη φάση σε βίντεο και καταλόγισε πέναλτι. Ο Αϊτόρ ήταν και πάλι εύστοχος διαμορφώνοντας το 1-0 στο 78'.

Το έργο του Αστέρα έγινε ακόμα πιο δύσκολο καθώς στο 83' αποβλήθηκε ο Τζουκάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη. Παρ' όλα αυτά οι Αρκάδες είχαν μια ευκαιρία για να σκοράρουν στις καθυστερήσεις αλλά ο Μπρινιόλι διατήρησε το μηδέν στο σουτ του Σίτο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (75’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (92’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Αϊτόρ, Παλάσιος (63’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Ρουμπέν Γκαρσία (45’ Κρέσπι Ρεχίς), Άλβαρες, Στάνκο, Ιγκλέσιας, Γκαρντάβσκι, Τιλίκα (88’ Ριέρα), Μπαρτόλο (88’ Σίτο), Μπαράλες (60’ Μουνάφο).

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΑστέρας Τρίπολης