Αθλητισμός|09.10.2022 20:31

Ασταμάτητη η Άρσεναλ του Αρτέτα - Νίκησε και τη Λίβερπουλ και προελαύνει στην Premier League

Newsroom

Η φοβερή και τρομερή Άρσεναλ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στην Premier League. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα κυριάρχησε και της Λίβερπουλ στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας έναν βαθμό διαφορά απ' τη Μάντσεστερ Σίτι (Βαθμολογία: Άρσεναλ 24, Σίτι 23, Τότεναμ 20, Τσέλσι 16).

Οι Κανονιέρηδες που έχουν πανηγυρίσει οχτώ νίκες σε εννέα αγωνιστικές, άφησαν την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να αγκομαχά στη μέση της βαθμολογίας (10η θέση) έχοντας 14 βαθμούς λιγότερους! Με τους Κόκκινους του Μερσεσάιντ αγωνίστηκε καθόλη τη διάρκεια του ματς ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος είχε μία σωτήρια επέμβαση.

Η Άρσεναλ άρχισε το ματς με γκολ απ' τα... αποδυτήρια καθώς μόλις στο 1' άνοιξε το σκορ με τον Μαρτινέλι. Η Λίβερπουλ ισοφάρισε στο 34' με τον Νούνιες αλλά και πάλι οι Κανονιέρηδες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 45'+5' με τον Σάκα. Και πάλι όμως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε στην ισοφάριση στο 53' με τον φορμαρισμένο Φιρμίνο, ο οποίος έφτασε τα έξι στη Super League.  Στο 76' η Άρσεναλ σκόραρε για τρίτη φορά στο ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάκα και στον χρόνο που απέμεινε διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη επί της Λίβερπουλ μετά το 2020 και οχτώ σερί ματς!

ΑρσεναλΛίβερπουλPremier League