Αθλητισμός|11.10.2022 21:49

Champions League: Μέγα κάζο για τη Γιουβέντους στο Ισραήλ απ' τη Μακάμπι Χάιφα - Φρένο της Κοπεγχάγης στη Μάντσεστερ Σίτι

Newsroom

Ο αγωνιστικός κατήφορος συνεχίζεται για τη Γιουβέντους και στο Champions League. Οι Μπιανκονέρι παραμένουν σε βαθιά αγωνιστική κρίση καθώς ηττήθηκαν στο Ισραήλ με 2-0 απ' τη Μακάμπι Χάιφα και κινδυνεύουν ακόμα και με αποκλεισμό απ' τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Την ίδια στιγμή η Κοπεγχάγη κατόρθωσε να κρατήσει στο μηδέν τη Μάντσεστερ Σίτι (0-0) στα παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία της 4ης αγωνιστικής.

Η Μακάμπι Χάιφα αιφνιδίασε τη Γιουβέντους ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 7' με κεφαλιά του Ατζίλι, ο οποίος στο 42' έκανε ακόμα μεγαλύτερο το σοκ για τους Μπιανκονέρι που δέχθηκαν και δεύτερο γκολ (2-0). Ουδέποτε όμως η ομάδα του Αλέγκρι μπόρεσε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να υποστεί μια ντροπιαστική ήττα.

8ος όμιλος

  1. Παρί Σεν Ζερμέν 7
  2. Μπενφίκα 7
  3. Γιουβέντους 3 (σε 4 αγώνες)
  4. Μακάμπι Χάιφα 3 (σε 4 αγώνες)

Φρένο στη Σίτι

Η Κοπεγχάγη ήταν εξαιρετική απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι την οποία κατόρθωσε να σταματήσει. Και μόνο το γεγονός ότι οι Πολίτες δεν σκόραραν, αποτελεί κάτι σαν νίκη για τους Δανούς που αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Πάντως, η αήττητη Σίτι, παρά την γκέλα, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στη φάση των 16 του Champions League. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν αγωνίστηκε καθώς ο Καταλανός κόουτς θέλησε να τον ξεκουράσει.

Ο διαιτητής και το VAR είχαν αρκετή δουλειά από νωρίς καθώς στο πρώτο μισάωρο υπήρξαν τρεις σοβαρές παρεμβάσεις. Αρχικά στο 11' ο Ρόδρι σκόραρε με κεραυνό εκτός περιοχής αλλά εν τέλει το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Μαχρέζ στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 22' ο ρέφερι έσπευσε πάλι στην οθόνη για να δει το χέρι του Μπόιλεσεν εντός περιοχής. Καταλόγισε πέναλτι σε δεύτερο χρόνο αλλά ο Μαχρέζ νικήθηκε απ' τον... μασκοφόρο Γκραμπάρα, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά. Μάλιστα το... έργο έγινε πιο δύσκολο για τη Σίτι καθώς στο 28' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Γκόμες.

7ος όμιλος

  1. Μάντσεστερ Σίτι 10
  2. Ντόρτμουντ 6
  3. Κοπεγχάγη 2
  4. Σεβίλλη 1

ΓιουβέντουςΜακάμπιΚοπεγχάγηΜάντσεστερ ΣίτιChampions League