Αθλητισμός|12.10.2022 21:50

Champions League: Καταιγιστική η Νάπολι έκλεισε θέση στους 16 - Τα κατάφερε και η Κλαμπ Μπριζ

Newsroom

Η Νάπολι ήταν καταιγιστική για ακόμα ένα ματς και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση στους 16 του Champions League. H ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι επικράτησε 4-2 του Άγιαξ στο Ντιέγκο Μαραντόνα και κατέκτησε την τέταρτη σερί νίκη στη διοργάνωση, φτάνοντας την εντυπωσιακή επίδοση των 17 γκολ στα ματς με Λίβερπουλ (4-1), Ρέιντζερς (0-3), Άγιαξ (1-6) και ξανά Άγιαξ (4-2).

Ο Λοσάνο άνοιξε το σκορ μόλις στο 4' και ο Ρασπαντόρι διαμόρφωσε το 2-0 στο 16'. Ο Άγιαξ προσπάθησε να αντιδράσει στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου με γκολ του Κλάασεν στο 49' αλλά ο Κβαρατσκέλια έγραψε το 3-1 με εκτέλεση πέναλτι στο 62'. Ο καταπληκτικός Γεωργιανός έφτασε τα επτά γκολ, ενώ έχει και πέντε ασίστ στη διάρκεια της σεζόν. Στο 84' ο Αίαντας προσπάθησε να κάνει το come back μειώνοντας σε 3-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπερχβάιν αλλά η Νάπολι είχε κι άλλο γκολ στο 90' με τον Οσιμέν.

1ος όμιλος

  1. Νάπολι 12 (με ματς περισσότερο)
  2. Λίβερπουλ 6
  3. Άγιαξ 3 (με ματς περισσότερο)
  4. Ρέιντζερς 0

Την ίδια ώρα η εξαιρετική Κλαμπ Μπριζ ολοκλήρωσε την έκπληξη στον 2ο όμιλο εξασφαλίζοντας την πρόκριση στη φάση των 16, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Μάλιστα έγινε η πρώτη βελγική ομάδα μετά από μια εξαετία και τη Γάνδη τη σεζόν 2015-16 που προκρίνεται στα νοκ άουτ του Champions League. Η Μπριζ παρέμεινε αήττητη για τέταρτη σερί αγωνιστική καθώς απέσπασε ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με ήρωα τον γκολκίπερ Μινιολέ που έκανε σπουδαίες επεμβάσεις, η Μπριζ, μολονότι έπαιζε και με δέκα παίκτες απ' το 82' λόγω αποβολής του Σοβά, έβαλε σε μπελάδες την Ατλέτικο που θα παίξει τα... ρέστα της απέναντι σε Πόρτο και Λεβερκούζεν για το δεύτερο εισιτήριο.

2ος όμιλος

  1. Κλαμπ Μπριζ 10 (με ματς περισσότερο)
  2. Ατλέτικο Μαδρίτης 4 (με ματς περισσότερο)
  3. Πόρτο 3
  4. Λεβερκούζεν 3
ΑγιαξΚλαμπ ΜπριζChampions LeagueΑτλέτικο ΜαδρίτηςΝάπολι