Αθλητισμός|13.10.2022 21:47

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για να μην χάσει και πήρε τον πρώτο βαθμό στο Europa League - Ελπίζουν μόνο σε παρουσία στο Conference οι Ερυθρόλευκοι

Newsroom

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε το... κλασικό γκολ στο φινάλε, δεν ηττήθηκε -όπως συνέβη στα τρία προηγούμενα παιχνίδια- και πήρε τον πρώτο του βαθμό στη φάση των ομίλων του Europa League, δείχνει μια πρόοδο. Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν πρωτίστως με στόχο να μην χάσουν και τα κατάφεραν καθώς κράτησαν την Καραμπάγκ μακριά απ' την εστία τους. Ωστόσο είναι πλέον δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσουν στη διοργάνωση μετά το τέλος των ομίλων καθώς βρίσκονται στην τελευταία θέση και στο -6 απ' τους Αζέρους που έχουν και το πλεονέκτημα στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Οι Πειραιώτες που παρέμειναν δίχως νίκη για 13o ματς στα Κύπελλα Ευρώπης, ελπίζουν πλέον μόνο στην τρίτη θέση και στο εισιτήριο που θα οδηγήσει στα πλέι οφ για το Conference League. Θα πρέπει όμως να νικήσουν πάση θυσία στον «τελικό» με τη Ναντ στο Καραϊσκάκη την επόμενη αγωνιστική προκειμένου να προσπεράσουν τη γαλλική ομάδα που συνετρίβη με 0-4 απ' την εντυπωσιακή Φράιμπουργκ, η οποία επίσης πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο της πρόκρισης έχοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς.

Χωρίς μεγάλες φάσεις

Η Καραμπάγκ είχε απ' την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού ασκώντας πίεση στον Ολυμπιακό που αναγκάστηκε να μείνει πίσω φυλάσσοντας τα νώτα του. Παρ' όλα αυτά, μεγάλη ευκαιρία δεν δημιούργησαν οι Αζέροι παρά την υπεροχή τους. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός μετά το 35' βρήκε χώρους και προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Και έγινε απειλητικός σε δύο περιπτώσεις: στο 38' με σέντρα-σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά που «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και στο 44' με μακρινό σουτ του Κούντε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός περιόρισε την Καραμπάγκ δίχως όμως να γίνει απειλητικός. Οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην έχει σημαντικές φάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 71' με σουτ του Όζομπιτς που κατέληξε άουτ και στο 91' με τον Σεϊντάεφ.

To ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε ο Πασχαλάκης, ενώ ο Μίτσελ χρησιμοποίησε και πάλι στο αρχικό σχήμα τον νεαρό Ντόι.

Βαθμολογία

Φράιμπουργκ 12

Καραμπάγκ 7

Ναντ 3

Ολυμπιακός 1 

Καραμπάγκ: Μαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγεφ (85' Μπαϊράμοφ), Γκαράγιεφ (68' Ρομαό), Αλμέιδα (68' Γιάνκοβιτς), Σεϊντάεφ, Κάντι (62' Όζομπιτς), Ζουμπίρ, Οβούσου (85' Aμπάς).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρσάλικο, Ρέαμπτσιουκ, Βρουσάι (86' Γκάρι Ροντρίγκες), Κούντε, Μπουχαλάκης (86' Ινμπεόμ Χουάνγκ), Μπιέλ (60' Μαρσέλο), Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ουί Τζο Χουάνγκ (60' Βαλμπουενά).

ΚαραμπάκEuropa LeagueΟλυμπιακός