Αθλητισμός|15.10.2022 20:00

Αδιανόητο buzzer beater πίσω απ' το κέντρο του γηπέδου και ιστορική νίκη της Καρδίτσας!

Newsroom

Η νεοφώτιστη Καρδίτσα πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην Basket League και το έκανε με αδιανόητο τρόπο! Ο Τζέιμς Μπέιτμον πέτυχε ένα ασύλληπτο τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου σε «νεκρό χρόνο» χάριζοντας στην ομάδα του μια ιστορική νίκη με 59-57 επί του... άτυχου Κολοσσού Ρόδου.

Η ομάδα της Ρόδου για 39'58'' κρατούσε γερά τη νίκη. Στα 2.7'' πριν από το τέλος κι ενώ το σκορ ήταν 56-57 ο άσος των Ροδιτών Μαλίκ Όσμπορν αστόχησε στη δεύτερη βολή του. Η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπέιτμον, ο οποίος έκανε κάτι σαν... τριπλούν, και πέταξε την μπάλα απ' το κέντρο του γηπέδου. Μέχρι εκείνο το σημείο η Καρδίτσα είχε 4/25 τρίποντα αλλά το πέμπτο ήταν φαρμακερό, ιστορικό και σίγουρα θα μείνει αξέχαστο. Ένα καταπληκτικό buzzer beater που έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο κλειστό της Καρδίτσας.

ΑΕΚ - Απόλλων Πάτρας 83-68

Προηγουμένως, ο Ακίλ Μίτσελ ήταν σημείο αναφοράς, η άμυνα «έκλεισε» διαδρόμους και η ΑΕΚ έφτασε σε... επαγγελματική νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας (83-68), κάνοντας το 2Χ2 στην Basket League. Μετά την εμφατική νίκη στην Ιταλία απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια η ΑΕΚ έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις, με δεύτερη νίκη στην Basket League απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό των Λιοσίων.

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη είχε πολλούς πρωταγωνιστές, με σημαντικότερο τον Ακίλ Μίτσελ, που στα 29 λεπτά που έμεινε στο παρκέ κυριάρχησε με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 τάπες. Από... κοντά ο Κάμερον ΜακΓκριφ με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά και ο Τιμ Φρέιζερ με 11 πόντους και 10 ασίστ. Από τον Απόλλωνα, που δεν μπόρεσε να πλησιάσει σε κανένα σημείο, ο Ντέιβις μέτρησε 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Ζώη Καράμπελα να προσθέτει 10 πόντους και 4 ασίστ.

Κολοσσός ΡόδουΚαρδίτσαBasket Leaguebuzzer beater