Αθλητισμός|15.10.2022 22:36

Με Ζερβίνιο και Γκρέι ο Άρης έκανε την ολική ανατροπή και επέστρεψε στις νίκες

Newsroom

Με ένα ξέσπασμα και δύο γκολ σε διάστημα 11 λεπτών ο Άρης επέστρεψε στις νίκες στη Super League. Ο Ιωνικός προηγήθηκε στο Κλ. Βικελίδης με τέρμα του Μάντζη στο φινάλε του α' ημιχρόνου, αλλά οι Κίτρινοι με τον Ζερβίνιο και τον Γκρέι στο 63' και το 74', αντιστοίχως, έκαναν την ολική ανατροπή, επικράτησαν 2-1 και πήραν το τρίποντο έπειτα από δύο σερί ήττες από Βόλο και ΑΕΚ. Αντιθέτως,  ο ουραγός στη βαθμολογία Ιωνικός παρέμεινε δίχως νίκη για όγδοη σερί αγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Νίκαιας βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου αυξάνοντας την πίεση στον Άρη. Στο 43' ο Μάντζης πήρε το ριμπάουντ έπειτα από μακρινό σουτ και ασταθή απόκρουση του Κουέστα και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. 

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου μολονότι θα περιμένε κανείς απ' τον Άρη να αντιδράσει, ο Ιωνικός παρουσιάστηκε πιο επικίνδυνος στο γήπεδο. Σταδιακά όμως οι Κίτρινοι άρχισαν να αποδίδουν καλά, να πέρνουν μέτρα στο γήπεδο και να απειλούν. Τελικά έφτασαν στην ισοφάριση (1-1) στο 63' με γκολ του Ζερβίνιο, ο οποίος πλάσαρε από κοντά έπειτα από ασίστ του Μαζικού. 

Προτού προλάβει να συνέλθει ο Ιωνικός, οι γηπεδούχοι έχοντας πλέον αποκτήσει ψυχολογία έφτασαν στην ολική ανατροπή. Στο 74' ο Μαζικού σούταρε και ο Γκρέι, σε μια φάση-καρμπόν με το γκολ του Ζερβίνιο, σκόραρε για τον Άρη που διατήρησε μέχρι τέλους το προβάδισμα.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό (56' Ματέο Γκαρσία), Ετέμπο, Καμάτσο, Πάλμα (67' Γκρέι),  Μαντσίνι (42' Μανού Γκαρσία), Ζερβίνιο (67' Ιτούρμπε).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σάκιτς (77' Μίλο), Ρομαό, Αντούνες, Μύγας, Άοσμαν (77' Μεντόσα), Φαντιγκά, Λοβέρα (46' Σεμπά), Κάνιας (52' Τσίμπσαχ, 77' Μάσας), Ελευθεριάδης, Μάντζης.

Ιωνικός ΝικαίαςSuperLeagueΑρης