Αθλητισμός|16.10.2022 00:00

Serie A: Πάτησε κορυφή η Αταλάντα - Με Βλάχοβιτς πήρε το ντέρμπι με την Τορίνο η Γιουβέντους

Newsroom

Η εξαιρετική Αταλάντα πάτησε κορυφή καθώς επικράτησε 2-1 της Σασουόλο στη 10η αγωνιστική της Serie A. Η ομάδα του Μπέργκαμο δυσκολεύτηκε, βρέθηκε πίσω στο σκορ χάρη στο θαυμάσιο γκολ του Κυριακόπουλου στο 41' αλλά κατόρθωσε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή και να προσπεράσει τη Νάπολι που έχει πάντως ένα ματς λιγότερο καθώς υποδέχεται την Κυριακή (16/10) την Μπολόνια.

Οι Μπεργκαμάσκι καθάρισαν το ματς με δύο γκολ στο φινάλε του α' ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του δεύτερου. Πρώτα ο Πάσαλιτς στο 45'45'' του πρώτου 45λεπτου και στη συνέχεια ο Λούκμαν στο 45'30'' του δεύτερου 45λεπτου έφεραν τα πάνω-κάτω για την Αταλάντα, που συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της στο εφετινό πρωτάθλημα.

Η Γιούβε το ντέρμπι του Τορίνο

Προηγουμένως, η Γιουβέντους έδειξε «χαρακτήρα» και ξεπέρασε τις δύο οδυνηρές ήττες της τελευταίας εβδομάδας από τις Μίλαν (2-0) και Μακάμπι Χάιφα (Champions League), επικρατώντας της Τορίνο με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης.

Οι Μπιανκονέρι έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα απέναντι σε μία Τορίνο που έπαιξε πολύ συντηρητικά για να αποσπάσει το βαθμό, όμως η κλάση και η ποιότητα του Ντούσαν Βλάχοβιτς, καθόρισαν στο 75' τον τελικό νικητή. Ο Σέρβος επιθετικός κινήθηκέ στο πίσω δοκάρι και μετά την πρώτη κεφαλιά του Ραμπιό, έκανε από κοντά το 1-0 στο Derby della Mole. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα της Γκρανάτα στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Τέλος, «φρένο» στη Μόντσα έβαλε η Έμπολι στο «Κάρλο Καστελιάνι», όπου επικράτησε με 1-0. Το πρώτο «τρίποντο» των γηπεδούχων μετά από περίπου ένα μήνα (1-0 την Μπολόνια στις 17/09) προήλθε από το γκολ του Χάας στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και χάρις σε αυτό η ομάδα του Πάολο Ζανέτι πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

ΤορίνοΣασουόλοΑταλάνταSerie AΓιουβέντους