Αθλητισμός|20.10.2022 00:10

Premier League: Πήρε το ντέρμπι με την Τότεναμ η Γιουνάιτεντ - Νίκη για Λίβερπουλ με ασίστ Τσιμίκα

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Premier League καθώς επικράτησε 2-0 της Τότεναμ, η οποία γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα και έμεινε στο -4 απ' την Άρσεναλ που έχει και ματς λιγότερο.

Η αναμέτρηση στο «Ολντ Τράφορντ» κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «κόκκινους διαβόλους» να σκοράρουν στο 47' με τον Φρεντ και στο 69' με τον Μπρούνο Φερνάντες. Η Γιουνάιτεντ σκαρφάλωσε στην πρώτη πεντάδα έχοντας πια μειώσει στον πόντο τη διαφορά απ' την τέταρτη Τσέλσι και τις θέσεις του Champions League.

Προηγουμένως, η πέμπτη εφετινή ασίστ του Κώστα Τσιμίκα σε όλες τις διοργανώσεις, έδωσε την ευκαιρία στον Ντάργουϊν Νούνιες να σκοράρει στο 22΄ το γκολ με το οποίο η Λιβερπουλ νίκησε αγχωτικά στο Ανφιλντ την Γουέστ Χαμ με 1-0. Οι Κόκκινοι έχοντας πλέον ένα ματς λιγότερο βελτίωσαν τη θέση τους στη βαθμολογία αλλά παραμένουν στο -11 από την Άρσεναλ με ίδιο αριθμό αγώνων.

Μεγάλο «διπλό» και βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Σαουθάμπτον στην έδρα της Μπόρνμουθ, ενώ η Τσέλσι «σκόνταψε» στο «σπίτι» της Μπρέντφορντ, όπου έμεινε στο 0-0 και είχε την πρώτη της απώλεια μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Νίκη που την έφερε στην πρώτη εξάδα πέτυχε και η ανεβασμένη Νιουκάστλ με 1-0 επί της Έβερτον.

Premier LeagueΤότεναμΛίβερπουλΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΓουέστ ΧαμΚώστας Τσιμίκας