Αθλητισμός|22.10.2022 09:00

Μαρία Σάκκαρη: Μεγάλη νίκη στη Γουαδαλαχάρα και σπουδαία πρόκριση στο WTA Finals

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μια μεγάλη νίκη με 2-1 σετ κόντρα στη Βερόνικα Κουντερμέτοβα παίρνοντας την πρόκριση για τους ημιτελικούς του τουρνουά στη Γουαδαλαχάρα αλλά κυρίως εξασφάλισε το πολύτιμο εισιτήριο για το WTA Finals, το τελευταίο μεγάλο event της σεζόν στο γυναικείο τένις.

Το 2021 έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που συμμετείχε ποτέ στο τουρνουά, όπου παίζουν οι οχτώ κορυφαίες της σεζόν, και το 2022 επιστρέφει έπειτα από μια αγωνιστική περίοδο με σκαμπανεβάσματα σε αποτελέσματα και απόδοση. Εξού και το ξέσπασμά της στο φινάλε του αγώνα...

Η ελίτ του τένις

Το επίτευγμα της Σάκκαρη γίνεται ακόμα πιο σημαντικό δεδομένου ότι στο ξεκίνημα του τουρνουά δεν ήταν φαβορί για την πρόκριση καθώς βρισκόταν πίσω απ' την Κουντερμέτοβα στο Race για το WTA Finals, που θα πραγματοποιηθεί στο Τέξας απ' τις 31 Οκτωβρίου ως τις 7 Νοεμβρίου. Εκεί η Σάκκαρη, η οποία εξασφάλισε το όγδοο και τελευταίο εισιτήριο, θα συναντήσει το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Ιγκα Σβιάτεκ και τις Ονς Τζαμπέρ, Τζέσικα Πέγκουλα, Κόκο Γκοφ, Καρολίν Γκαρσία, Αρίνα Σαμπαλένκα και Ντάρια Κασάτκινα, που αποτελούν την ελίτ του παγκόσμιου τένις.

Παράλληλα πάντως η Σάκκαρη πήρε και μια σημαντική πρόκριση για την ημιτελική φάση του Guadalajara Akron Open. Θα συμμετάσχει για έκτη φορά συνολικά σε ημιτελικό σε ένα1000άρι στο WTA Tour και για τρίτη τη φετινή σεζόν μετά από την Ντόχα και το Indian Wells.

Επιπλέον, εξασφάλισε και άνοδο τουλάχιστον δύο θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη. Επιστρέφει στο νούμερο 4 ακόμα κι αν ηττηθεί στον ημιτελικό, ενώ εφόσον κατακτήσει το τρόπαιο θα φτάσει στο νούμερο 3 που αποτελεί και το ρεκόρ καριέρας.

ΤένιςΓουαδαλαχάραWTA FinalsΜαρία Σάκκαρη