Αθλητισμός|22.10.2022 20:41

Στον τελικό του Open της Στοκχόλμης ο Τσιτσιπάς: Άνετη επικράτηση κόντρα στον Ρουουσουβουόρι

Newsroom

Στον τελικό του Open της Στοκχόλμης προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και θα διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 24ο τελικό της καριέρας του, επικρατώντας εύκολα με 2-0 σετ του Εμίλ Ρουουσουβουόρι και την Κυριακή (23/10) θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Χόλγκερ Ρούνε (νο.27) έχοντας ως στόχο τον 10ο τίτλο της καριέρας του. Πρόκειται για έναν τενίστα που γνωρίζει πολύ καλά και έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στη φάση των «16» του φετινού Roland Garros! Αυτή είναι και η μοναδική τους συνάντηση στο tour.

Ο 24χρονος τενίστας, Νο.5 στον κόσμο, νίκησε τον 23χρονο Φινλανδό (Νο.52) με 6-2, 6-2 σε μόλις 73 λεπτά. Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις στα indoor courts, ο Τσιτσιπάς πέρασε στον δεύτερο διαδοχικό τελικό του και, μάλιστα, δεν έχει χάσει ακόμα σετ στη σουηδική πρωτεύουσα. Είναι και αήττητος στο συγκεκριμένο τουρνουά (7-0), καθώς στην πρώτη του συμμετοχή το 2018 είχε κατακτήσει τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του!

Για την ώρα, κυνηγάει τον δέκατο τίτλο της καριέρας του (9-14 το ρεκόρ του σε τελικούς) και αν τα καταφέρει θα έχει κερδίσει φέτος τίτλους σε όλες τις επιφάνειες (Μόντε Κάρλο, Μαγιόρκα οι άλλες κούπες), όπως μόνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κάνει.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στοκχόλμηειδήσεις τώραΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς