Αθλητισμός|22.10.2022 23:43

Basket League: Σημαντική νίκη του ΠΑΟΚ στο Λαύριο, χαμόγελα για Απόλλωνα Πάτρας και Κολοσσό

Newsroom

Ένα επιθετικό ξέσπασμα του Τζέιλεν Ράιλι στο τελευταίο ενάμισι λεπτό του αγώνα με το Λαύριο, ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να πανηγυρίσει το πρώτο του «διπλό» στην εφετινή Basket League. Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν νικηφόρα με 75-70 από την έδρα της ομάδας του Χρήστου Σερέλη για την 3η αγωνιστική, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 2-1 και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην τρίτη ήττα τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης και με το σκορ στο ισόπαλο 67-67 (στο 1.37΄), ο Ράιλι σήκωσε τον ΠΑΟΚ στους ώμους του και με δύο «κολλητά» τρίποντα έδωσε «αέρα» έξι πόντων στην ομάδα του (67-73), δίνοντας τέλος στα όνειρα του Λαυρίου για μία νέα ανατροπή. Ο Αμερικανός γκαρντ μάλιστα διαμόρφωσε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών το τελικό 70-75, ολοκληρώνοντας στο 8-0 το προσωπικό σερί του.

Ο Γιανίκ Φράνκε με 18 πόντους οδήγησε την επίθεση του ΠΑΟΚ, με νταμπλ νταμπλ ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Νέιτ Ρένφρο (11π., 12ρ.), ενώ στους 13 πόντους σταμάτησε ο Χρήστος Σαλούστρος. Από το Λαύριο ξεχώρισε ο Αρ Τζέι Κόουλ με 14 πόντους.

Παράλληλα, την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Απόλλωνας Πάτρας που επικράτησε στην παράταση της Καρδίτσας με 78-72 (κ.α. 70-70). Πρώτος σκόρερ για τους Πατρινούς, που έκαναν την πρώτη φετινή τους νίκη, ήταν ο Τέιλορ με 24 πόντους ενώ για την Καρδίτσα ο Μπέιτμον σημείωσε 14 πόντους.

Επίσης, ένα καλάθι του Μαρκίς Τιγκ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα έδωσε στον Κολοσσό τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα με 69-67. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη για την ομάδα της Ρόδου ενώ αντίθετα οι Πατρινοί γνώρισαν την πρώτη φετινή τους ήττα. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Σταρκς με 22 πόντους ενώ για τον Προμηθέα ο Γιανγκ είχε 21 πόντους.

ΠΑΟΚΚολοσσός ΡόδουΑπόλλων ΠάτραςΛαύριοΚαρδίτσαBasket League