Αθλητισμός|23.10.2022 18:15

Πέμπτος χαμένος τελικός για τον Τσιτσιπά εφέτος - Ηττήθηκε απ' τον 19χρονο Ρούνε στη Στοκχόλμη

Newsroom

Εκεί όπου πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του το 2018, ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε για πρώτη φορά το 2022. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχασε το αήττητο των επτά αγώνων που διατηρούσε στο τουρνουά της Στοκχόλμης καθώς ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) στον τελικό απ' τον 19χρονο Δανό Χόλγκερ Ρούνε (νούμερο 27), ο οποίος δεν έχασε ούτε ένα γκέιμ στο σερβίς του.

Στον 24ο τελικό καριέρας ο Τσιτσιπάς, νούμερο 5 στον κόσμο, δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει τον δέκατο τίτλο του χάνοντας απ' τον παίκτη, ο οποίος τον απέκλεισε και στη φάση των «16» του φετινού Roland Garros! Ο Έλληνας πρωταθλητής γνώρισε την ήττα για πέμπτη φορά εφέτος στους επτά τελικούς που έχει συμμετάσχει. Κέρδισε σε Μαγιόρκα και Μόντε Κάρλο αλλά έχασε σε Ρότερνταμ, Ρώμη, Σινσινάτι, Αστάνα και τώρα στη Στοκχόλμη. Συνολικά έχει ρεκόρ 9-15 σε τελικούς ATP. 

Ο Ρούνε έκανε νωρίς ένα μπρέικ στον Τσιτσιπά για το 2-1 και αφού διατήρησε το σερβίς του με μεγάλη άνεση κατέκτησε το πρώτο σετ έπειτα από 40 λεπτά.

Ακριβώς ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ με τον Ρούνε να κάνει μπρέικ στον Τσιτσιπά και πάλι στο τρίτο γκέιμ για το 2-1. Μάλιστα ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε το γκέιμ μολονότι είχε προηγηθεί με 40-0! Η μάχη συνεχίστηκε αλλά ο Ρούνε ήταν ανίκητος στο σερβίς του. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε για το μπρέικ στο έκτο γκέιμ, έφτασε πρώτη φορά στο ματς σε μπρέικ πόιντ αλλά και πάλι ο Δανός επέστρεψε και επικράτησε φτάνοντας στο 4-2 προτού κλείσει το σετ στο 6-4 έπειτα από 55 λεπτά και συνολικά σε 1 ώρα καικ 35 λεπτά.

Χόλγκερ ΡούνεΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΣτοκχόλμη