Αθλητισμός|23.10.2022 21:34

Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός με νίκη στο 92' επί του Άρη - Ιστορικό «9 στα 9» για το Τριφύλλι

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στη Super League. Οι Πράσινοι έπειτα από ένα εξαιρετικά δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, επικράτησαν 1-0 του Άρη στη Λεωφόρο χάρη σε γκολ του Σπόραρ στο 92' και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας διατηρώντας διαφορά... ασφαλείας απ' τους διώκτες τους. Το Τριφύλλι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με την ένατη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που κατείχε η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα από τη σεζόν 1994-95.

Το παιχνίδι άρχισε με έναν ξέφρενο ρυθμό. Οι Πράσινοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο γήπεδο με τρεις φάσεις του Τσέριν, του Ιωαννίδη και του Μπερνάρ στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ο Άρης απάντησε με δύο δικές του καλές στιγμές με τον Ιτούρμπε στο 15' και το 17'. Οι Πράσινοι απείλησαν ξανά με τον Βέρμπιτς στο 22' αλλά έκτοτε ο ρυθμός έπεσε με τους Κίτρινους να μπλοκάρουν τα επιθετικά ατού του Παναθηναϊκού μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς έγινε... ροντέο με δυνατά μαρκαρίσματα, νεύρα, μάχες σώμα με σώμα και ελάχιστο ποδόσφαιρο. Στο διάστημα που παίχθηκε ποδόσφαιρο πάντως, οι Πράσινοι πρόλαβαν να σκοράρουν με τον Μπερνάρ στο 67' αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Βέρμπιτς.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε το γκολ αλλά ο μαχητικός Άρης είχε βρει τον τρόπο για να τον αποσυντονίσει. Τελικά η λύση για τους Πράσινους ήρθε από μια στατική φάση στις καθυστερήσεις. Στο 92' ο Βέρμπιτς εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο συμπατριώτης του Σπόραρ εκτέλεσε με κεφαλιά για το 1-0 που επιτρέπει στους Πράσινους να κάνουν όνειρα για πρωτάθλημα έπειτα από πολλά χρόνια.

Ο Άρης τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πάλμα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Τσόκαϊ στις καθυστερήσεις.

Στα αρνητικά για το Τριφύλλι είναι ο τραυματισμός του Αϊτόρ ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο λίγο μετά την είσοδο στο γήπεδο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Τσέριν, Μπερνάρ (79’ Τσόκαϊ), Βέρμπιτς, Παλάσιος (79’ Αϊτόρ, 83’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ).

Άρης: Κουέστα, Μαζικού, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο, Νταμπό, Εμπακατά (80’ Παπέ Σέικ), Ιτούρμπε (63’ Πάλμα), Ματέο Γκαρσία (91’ Πίρσμαν), Ζερβίνιο (63’ Γκρέι).

ΑρηςΠαναθηναϊκόςSuperLeague