Αθλητισμός|23.10.2022 21:29

Λαβωμένος αλλά όρθιος ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον Αστέρα Τρίπολης

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ λαβώθηκε με την απώλεια του Τσαούση και του Λύρατζη από νωρίς στο ματς, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έπαιξε με τη φωτιά, κινδύνευσε με εντός έδρας ήττα στην Τούμπα απ' τον Αστέρα Τρίπολης αλλά με δυναμικό come back και μεγάλη ψυχή, κατόρθωσε να την αποφύγει. Μολονότι έχανε 0-2 μέχρι το 81', με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά έφερε Τούμπα το ματς, ισοφάρισε 2-2 και έσωσε την παρτίδα.

Ο Αστέρας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ απειλώντας μόλις στο 6' με τον Μπαρτόλο ο οποίος βγήκε απέναντι απ' τον Κοτάρσκι αλλά σούταρε άουτ (η φάση ήταν οριακή και ενδεχομένως υπήρχε οφσάιντ που θα κρινόταν στο VAR).  Ο Δικέφαλος είχε μια καλή στιγμή με τον Ολιβέιρα στο 19' και ο Αστέρας απάντησε με τον Γκαρντάβσκι στο 29'.

Το παιχνίδι άρχισε να στραβώνει για τον ΠΑΟΚ καθώς έχασε μέσα σε λίγα λεπτά τους δύο πλάγιους μπακ του. Ο Τσαούσης στο 32' και ο Λύρατζης στο 39' αντικαταστάθηκαν (αμφότεροι αποχώρησαν δακρυσμένοι) με πρόβλημα τραυματισμού. Ο Δικέφαλος είχε τεράστια ευκαιρία στο 44' με τον Ντάντας αλλά ο Παπαδόπουλος έσωσε τον Αστέρα αποκρούοντας με το πόδι. Κι αφού δεν σκόραρε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, δέχθηκε το γκολ στην επόμενη φάση. Στο 45'+2' ο Σίτο εκτέλεσε φάουλ, ο Γκαρντάβσκι έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι και ο Στάνκο, πήρε το ριμπάουντ και με νέα κεφαλιά πέτυχε το 0-1.

Στο 53' ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε πέναλτι σε πέσιμο του Ρεγκίς μετά από επαφή με τον Ζίβκοβιτς καθώς ο VAR ειδοποίησε τον διαιτητή Κουμπαράκη να δει τη φάση σε βίντεο. Ο Έλληνας ρέφερι καταλόγισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τιλίκα στο 54' για το 0-2.

Στο 61' ο Παπαδόπουλος κράτησε το μηδέν με απόκρουση με τα πόδια σε σουτ του Νάρεϊ, ενώ στη συνέχεια και ο Ντάντας σούταρε άουτ. Στο 80' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε πάτημα του Γκαρντάβσκι στον Κωνσταντέλια. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση και στο 81' μείωσε σε 1-2. Και η υπερπροσπάθεια του ΠΑΟΚ είχε αποτέλεσμα στο 97' με τον Ολιβέιρα να σκοράρει με ωραίο γυριστό από κοντά για το 2-2.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (39' Αντρ. Ζίβκοβιτς), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (32' Σάστρε), Ντάντας (67' Σβαμπ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ελ Καντουρί (46' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (67' Κωνσταντέλιας), Ολιβέιρα.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, ΓκαρντάΒσκι, Ατιένθα, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Μουνάφο, Στάνκο, Ρεγκίς (72' Ιγκλέσιας), Σίτο, Μπαρτόλο (82' Μπενίτο), Τιλίκα.

ΠΑΟΚSuperLeagueΑστέρας Τρίπολης