Αθλητισμός|24.10.2022 00:00

Έτοιμη για τίτλο η τρομερή Νάπολι! Λύγισε και τη Ρόμα στο Ολίμπικο

Newsroom

Η Νάπολι απέδειξε σε ένα ακόμη ντέρμπι της Serie A ότι είναι έτοιμη για τίτλο. Η ομάδα του ιταλικού Νότου που έχει να πάρει το σκουντέτο απ' το 1990 την εποχή του αξεπέραστου Ντιέγκο Μαραντόνα, επικράτησε 1-0 της Ρόμα στο Ολίμπικο και πλέον μετρά 3 στα 3 απέναντι σε ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και, μάλιστα, εκτός έδρας καθώς είχαν προηγηθεί οι επικρατήσει με Μίλαν και Λάτσιο με 2-1.

Ο Βίκτορ Οσιμέν στο 81ο λεπτό έκρινε το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στη Serie A χαρίζοντας στους Παρτενοπέι το έβδομο συνεχόμενο «τρίποντο» και το ένατο συνολικά, με την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να παραμένει αήττητη (9-2-0). Για τους «Ρωμαίους» η πρώτη ήττα μετά από τρία συνεχόμενα «τρίποντα» τους έφερε στο -7 από την κορυφή.

Προηγουμένως, μια μεγάλη νίκη πέτυχε κι η Λάτσιο στο Μπέργκαμο επί της Αταλάντα με 2-0. Η ομάδα της Ρώμης ήταν καλύτερη και πρόσθεσε στο ενεργητικό της τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Ζακάνι (10') και Αντερσον (72'). Μάλιστα έπιασε την Αταλάντα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Στο μεταξύ, η Μπολόνια πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα επικρατώντας στην έδρα της Λέτσε με 2-0, παίρνοντας απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού. Νωρίτερα, σπουδαίο διπλό πέτυχε στο «Φρίουλι» η Τορίνο επικρατώντας της Ουντινέζε με 2-1. Η Γκρανάτα προηγήθηκε με τον Αϊνα (14'), η ομάδα του Ούντινε ισοφάρισε με τον Ντεουλοφέου (26'), αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν τη μεγάλη νίκη με το γκολ του Πελέγκρι στο 69ο λεπτό.

Ρόμα - RomaΑταλάνταΝάπολιΛάτσιοSerie A