Αθλητισμός|24.10.2022 00:23

Τεσσάρα της Μπαρτσελόνα στην Μπιλμπάο του Βαλβέρδε με σόου Ντεμπελέ!

Newsroom

Ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για την Μπαρτσελόνα προκειμένου να «κλειδώσει» τη νίκη και να διατηρήσει τη διαφορά των τριών βαθμών που τη χωρίζει από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μπλαουγκράνα επικράτησαν άνετα με 4-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 11η αγωνιστική της LaLiga και έφτασαν τις εννέα νίκες στο πρωτάθλημα μετατρέποντας σε... εφιαλτική την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στο Καμπ Νόου

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 12΄ με τον Ντεμπελέ, ενώ έξι λεπτά αργότερα έγραψαν το 2-0 με τον Σέρχι Ρομπέρτο. Στο 22' ο Λεβαντόβσκι σκόραρε το τρίτο γκολ για το 3-0. Ο MVP του αγώνα Ντεμπελέ, ο οποίος εκτός από το πρώτο τέρμα, έβγαλε τις ασίστ στα γκολ που ακολούθησαν, έφτιαξε και το 4-0 του Τόρες στο 73'.

Προηγουμένως, μεγάλη νίκη πέτυχε η Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ανδαλουσία επί της Μπέτις με 2-1. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν ανώτερη και πήρε τους τρεις βαθμούς, πλησιάζοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, με τα δύο γκολ του μεγάλου πρωτανιστή της αναμέτρησης, Αντουάν Γκριεζμάν.

Νωρίτερα, η ουραγός της βαθμολογίας, Ελτσε, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από την Εσπανιόλ και συνεχίζει την προσπάθεια της για να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Σπουδαία νίκη με τέρμα του Τζάκσον στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων σημείωσε η Βιγιαρεάλ, που επικράτησε με 2-1 της Αλμερία σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 31΄ με τον Μελέρο για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με τέρμα του Μπαένα στο 56΄. Να σημειωθεί ότι το «κίτρινο υποβρύχιο» ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Μπαένα (58΄ δεύτερη κίτρινη) και Μοριάντες (58΄ απευθείας κόκκινη).

Από εκεί και πέρα βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Τζιρόνα και Οσασούνα που αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Το σκορ άνοιξε η Οσασούνα στο 37΄ με τον Μπάρχα για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με τον Λόπεζ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

ΜπαρτσελόναLa LigaΑθλέτικ Μπιλμπάο