Αθλητισμός|24.10.2022 20:14

Άνετο πέρασμα της ΑΕΚ από τη Λιβαδειά με διπλό χτύπημα Λιβάι Γκαρσία

Newsroom

Η ΑΕΚ έκανε άνετο πέρασμα από τη Λιβαδειά όπου επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-0 και διατηρήθηκε στο -6 απ' τον προπορευόμενο στη Super League, Παναθηναϊκό. Η Ένωση... προβληματίστηκε για ένα ημίχρονο αλλά στο δεύτερο 45λεπτο κυριάρχησε, βρήκε δύο γκολ και πανηγύρισε την πέμπτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και την έκτη συμπεριλαμβανομένης της πρόκρισης επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του φτάνοντας τα πέντε τέρματα έπειτα από εννέα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Η κίνηση του Αλμέιδα να χρησιμοποιήσει τον Λιβάι σε θέση φορ απ' το ξεκίνημα της σεζόν τον δικαιώνει απόλυτα.

Έπειτα από ένα μέτριο α' ημίχρονο, η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 50'. Οι Κιτρινόμαυροι έκλεψαν την μπάλα ψηλά. Ο Ελίασον έφυγε με ωραία κίνηση από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα στον Γκαρσία, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο 70' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιβάι (το κέρδισε ο Γκατσίνοβιτς απ' τον Χάμοντ).

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Λούα Λούα (85' Γιαννιώτας), Μουτίνιο, Νίκας, Μεχία, Χάμοντ (81' Σκβάρκα), Τορό (63' Πέτρε).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα (72' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (79' Μάνταλος), Αραούχο, Γκαρσία (90+2' Γαλανόπουλος).

ΑΕΚΛεβαδειακόςΛιβάι ΓκαρσίαSuperLeague