Αθλητισμός|26.10.2022 13:42

Ιράν: Απόπειρα απαγωγής του ποδοσφαιριστή Αλί Καρίμι από τις Αρχές - Στηρίζει τις διαδηλώσεις

Newsroom

Απόπειρα απαγωγής του πρώην αρχηγού της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν Αλί Καρίμι φαίνεται ότι έγινε στα ΗΑΕ. Συγκεκριμένα, ο εμβληματικός ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στο στόχαστρο του ιρανικού καθεστώτος καθώς έχει ταχθεί υπέρ των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν, φαίνεται ότι έλαβε μήνυμα από άλλον Ιρανό αθλητή, που διατηρεί σχέσεις με το ιρανικό καθεστώς που του ζητούσε να μεταβεί σε συγκεκριμένο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο αθλητικός δημοσιογράφος, Μεχντί Ροσταμπούρ, ισχυρίστηκε πως ζητήθηκε από τον 44χρονο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να μεταβεί στο λιμάνι Φουτζάιρα (80 μίλια από το Ιράν), όπου μένει με την οικογένειά του. Το σχέδιο ήταν να το απαγάγουν εκεί και να τον οδηγήσουν πίσω στο Ιράν, όπου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Η επαφή έγινε μέσω Ιρανού παίκτη που αγωνίζεται στα Η.Α.Ε., γεγονός που παραξένεψε τον Καρίμι. Το πλάνο ήταν μέσω πλοίου να οδηγηθεί ο Καρίμι πίσω στο Ιράν και να υποχρεωθεί να μιλήσει στην κρατική τηλεόραση κάνοντας ψευδή ομολογία.

Μόνο δύο αναρτήσεις του Αλί Καρίμι υπάρχουν σε Twitter και Instagram από τις 24 Οκτωβρίου, όπου αναφέρεται σε έμμεσες απειλές που δέχεται αυτός και η οικογένειά του.

Γιατί είναι στο στόχαστρο

Ο Αλί Καριμί βρίσκεται στο στόχαστρο των ιρανικών Αρχών καθώς στηρίζει τις διαδηλώσεις στην χώρα του, μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, θύμα αστυνομικής βίας. Πολλές είναι οι προσωπικότητες του Ιράν που αντιτάσσονται στις καθεστωτικές πρακτικές ειδικά μετά τα συνεχόμενα περιστατικά αυθαιρεσίας της αστυνομίας ηθών.

Σε αυτό το πλαίσιο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον πρώην παίκτη της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος ζει πλέον στο Ντουμπάι. Σύμφωνα, μάλιστα, με έναν φίλο από το κοντινό του περιβάλλον, επιχειρήθηκε η απαγωγή του Καρίμι, μέσω παγίδας που προσπάθησaν να στήσουν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον του.

Ο Καρίμι, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους Ιρανούς παίκτες όλων των εποχών, καταδίκασε τον θάνατο της Αμινί προσφέροντας την υποστήριξή του στους διαδηλωτές, ιδίως στις γυναίκες, και κάλεσε τον στρατό να μην επιτρέψει να χυθεί «αθώο αίμα». «Μη φοβάστε τις δυνατές γυναίκες. Ίσως έρθει η μέρα που θα είναι ο μοναδικός σας στρατός», έγραψε στο Twitter στους περισσότερους από 450.000 οπαδούς του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραποδοσφαιριστήςαπόπειρα απαγωγήςαπαγωγήΙράν