Αθλητισμός|26.10.2022 21:40

Champions League: Η Ίντερ έκανε πάρτι και έστειλε την Μπαρτσελόνα εκτός διοργάνωσης για δεύτερη σερί σεζόν - Παρέλαση της Πόρτο στο Μπριζ

Newsroom

Η εξαιρετική πορεία της Ίντερ στη φάση των ομίλων του Champions League επιβραβεύτηκε με μια σπουδαία πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Το γεγονός μάλιστα ότι τα κατάφερε αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα κάνει ακόμα πιο μεγάλο το επίτευγμά των Νερατζούρι που ξεκίνησαν ως αουτσάιντερ αλλά την 5η αγωνιστική κλείδωσαν και μαθηματικά την πρόκριση.

Αντιθέτως, οι Καταλανοί... κατόρθωσαν να αποκλειστούν για δεύτερη σερί σεζόν απ' τη φάση των ομίλων κάτι που προηγουμένως είχε να συμβεί από το 2000-01! Κι όμως σε μια χρονιά ελπίδας, μεγάλων επενδύσεων και με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο ρόστερ, οι Μπλαουγκράνα δεν θα συνεχίσουν στο Champions League αλλά θα... υποβιβαστούν στο Europa League.

Η Ίντερ έκανε πάρτι στο κατάμεστο Μεάτσα επικρατώντας 4-0 της Βικτόρια Πλζεν χάρη στα γκολ του Ντζέκο (2), του Μκχιταριάν και του Λουκάκου, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από καιρό με γκολ.

Παρέλαση της Πόρτο στο Μπριζ

Την ίδια ώρα για τον 2ο όμιλο, η Πόρτο έκανε... παρέλαση στο Μπριζ διαλύοντας την Κλαμπ με 0-4. Οι Δράκοι όχι μόνο πήραν ρεβάνς για την συντριβή που υπέστησαν απ' την Μπριζ στο Ντραγκάο, αλλά κυρίως απέκτησαν σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς ξέφυγαν με πέντε βαθμούς απ' την τρίτη Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει ένα ματς λιγότερο. Την τελευταία αγωνιστική η Πόρτο υποδέχεται την Ατλέτικο στο σπίτι της... 

Ο Ταρεμί πέτυχε δύο γκολ, ο Εβανίλσον και ο Εουστάκιο από ένα αλλά κυρίως ο γκολκίπερ Ντιόγκο Κόστα ήταν καθοριστικός καθώς απέκρουσε δύο φορές την εκτέλεση πέναλτι της Μπριζ στο 51', αρχικά με τον Βανάκεν και στη συνέχεια με τον Λανγκ. Απέτρεψε το 1-1 και η Πόρτο έκανε περίπατο στη συνέχεια με 0-4. Το εκπληκτικό είναι ότι είχε αποκρούσει πέναλτι και στα δύο τελευταία ματς με τη Λεβερκούζεν εντός και εκτός έδρας!

2ος όμιλος

Κλαμπ Μπριζ - Πόρτο 0-4 (33', 70' Ταρεμί, 57' Εβανίλσον, 60' Εουστάκιο)

Βαθμολογία

  • Μπριζ 10 (με ματς περισσότερο)
  • Πόρτο 9 (με ματς περισσότερο)
  • Ατλέτικο Μ. 4
  • Λεβερκούζεν 3

3ος όμιλος

Ίντερ - Βικτόρια Πλζεν 4-0 (35' Μκχιταριάν, 42', 66' Ντζέκο, 87' Λουκάκου)

Βαθμολογία

  • Μπάγερν Μ. 12
  • Ίντερ 10 (με ματς περισσότερο)
  • Μπαρτσελόνα 4
  • Πλζεν 0 (με ματς περισσότερο)
ΙντερΠόρτοΚλαμπ ΜπριζΒικτόρια ΠλζενChampions League