Αθλητισμός|27.10.2022 11:00

Europa League: Μάχη επιβίωσης για τον Ολυμπιακό απέναντι στη Φράιμπουργκ με το μυαλό στο αποτέλεσμα της Ναντ

Newsroom

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Γερμανία με αντίπαλο τη Φράιμπουργκ (22.00, Cosmote Sport 2) και παίζει τα ρέστα του για την ευρωπαϊκή του επιβίωση. Η παραμονή στο Europa League έχει χαθεί οριστικά καθώς η Καραμπάγκ βρίσκεται στο +6 και υπερτερεί στην ισοβαθμία. Ως εκ τούτου, απομένει προς διεκδίκηση το ένα εισιτήριο που θα στείλει στα πλέι οφ του Europa Conference League. Η μάχη γίνεται μεταξύ Ολυμπιακού και Ναντ με τους Γάλλους να έχουν τρεις βαθμούς αντί ενός των Πειραιωτών, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενηθούν στο Γ. Καραϊσκάκης.

Αυτό το οποίο θέλει ο Ολυμπιακός είναι να παραμείνει τουλάχιστον σε απόσταση δύο βαθμών προκειμένου να κυνηγήσει την ανατροπή στο τελευταίο ματς, όπου (εφόσον διατηρηθεί το -2) με νίκη θα πάρει το εισιτήριο. Απόψε όμως θα πρέπει να έχει... αυτί και στην αναμέτρηση της Ναντ με την Καραμπάγκ στη Γαλλία καθώς επί της ουσίας οι Ερυθρόλευκοι θέλουν καλύτερο ή τουλάχιστον ίδιο αποτέλεσμα με τη Ναντ είτε για να μειώσουν τη διαφορά είτε για να μείνουν στο -2. Σε αντίθετη περίπτωση (αν επί παραδείγματι νικήσει η Ναντ και δεν πετύχει το ίδιο ο Ολυμπιακός) θα χαθεί οριστικά κάθε ελπίδα συνέχειας στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η βαθμολογία

  1. Φράιμπουργκ 12
  2. Καραμπάγκ 7
  3. Ναντ 3
  4. Ολυμπιακός 1

Ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που έχει μόνο νίκες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές και ο Μίτσελ πρέπει να βρει λύσεις σε αρκετά προβλήματα, αφού εκτός μάχης είναι οι Παπασταθόπουλος, Σισέ, Βρσάλικο και Μαρσέλο. Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα αρχίσει με 4-3-3 ή 3-5-2, όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρη η παρουσία των Πασχαλάκη, Άβιλα, Ντόι, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ, Μασούρα, Μπιέλ και Ελ Αραμπί στην ενδεκάδα, ενώ θέση διεκδικούν επίσης οι Κούντε, Γκάρι Ροντρίγκες και Ρέτσος. Το πιθανότερο πάντως είναι ο Εμβιλά να παίξει σε θέση στόπερ και ο Κούντε στα χαφ.

Σε ό,τι αφορά την Φράιμπουργκ, οι επικρατέστεροι για να αποτελέσουν την βασική ενδεκάδα είναι οι Φλέκεν, Σιλντιγιά, Γκίντερ, Λάινχαρτ, Γκούντερρ, Έγκεσταιν, Χόφλερ, Ντόαν, Κίερεχ, Γκρίφο, Γκρέγκοριτς.

Europa LeagueΦράιμπουργκΟλυμπιακός