Αθλητισμός|22.02.2019 01:23

Τένις: Πράσινο φως για τουρνουά ATP 250 στο Καλλιμάρμαρο

Κώστας Ασημακόπουλος

Το μεγάλο όνειρο της κοινότητας του ελληνικού τένις να μπει στον παγκόσμιο χάρτη των κορυφαίων τουρνουά και για αρχή στην κατηγορία ATP 250 το 2020 φαίνεται πως είναι πιο ώριμο από ποτέ. Το ζήτημα τέθηκε και επίσημα το καλοκαίρι του 2018 και αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που έγινε την Τρίτη (19/12) στη συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρο Ζαννιά.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας της Πολιτείας με τον ιδιωτικό τομέα, για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για να υλοποιηθεί η διοργάνωση και να καλυφθούν τα έξοδα. Πρώτη προτεραιότητα για έδρα του τουρνουά τέθηκε το Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας σε επαφή με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, σαν σημείο πολιτιστικής και αθλητικής αναφοράς.

Θετικές μεγάλες επιχειρήσεις

Ο Σπύρος Ζαννιάς επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Υπουργείο Τουρισμού, Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αθηναίων, για τη συνδρομή τους στη διοργάνωση, όπως άλλωστε στηρίζουν και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Οπως είπε μάλιστα όμιλοι κορυφαίων επιχειρήσεων εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν την διοργάνωση, δεδομένου ότι υπάρχει και η τρέχουσα συγκυρία με την πολύ καλή παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη.

Εναλλακτικά το Ο.Α.Κ.Α.

Σύμφωνα με την Ε.Φ.Ο.Α. ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε κ. Σπύρος Καπράλος, η  Υπουργός Έλενα Κουντουρά, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα για τη συνδρομή τους στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση του τένις. Σε αναμονή είναι η συνδρομή του Δήμου Αθηναίων. Εναλλακτικό πλάνο για την έδρα είναι οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α, και τρίτη επιλογή οι Εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο στη θέση Δύο Αοράκια.

ΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΣπύρος ΖαννιάςΣπορΜαρία Σάκκαρη