Αθλητισμός|28.10.2022 00:00

Ευρώπη τέλος για Ολυμπιακό! Η κατάρα των τελευταίων λεπτών και στο Φράιμπουργκ, όπου δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις

Newsroom

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση στο Φράιμπουργκ αλλά και πάλι δέχθηκε γκολ στο φινάλε (όπως με Μακάμπι Χάιφα, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Απόλλωνα Λεμεσού και Ναντ) και πλέον αποχαιρετά τα Κύπελλα Ευρώπης καθώς τερματίζει οριστικά τέταρτος στον όμιλο του Europa League.

Η ισοπαλία (1-1) με τη Φράιμπουργκ σε συνδυασμό με τη νίκη της Ναντ επί της Καραμπάγκ με 2-1 στο 94' θέτει νοκ άουτ απ' την 5η αγωνιστική τους Πειραιώτες που δεν έχουν πια να ελπίζουν σε τίποτα καθώς η γαλλική ομάδα βρίσκεται στο +4 και εξασφάλισε μια βέβαια θέση στο Europa Conference League αλλά και βάσιμες ελπίδες ακόμα και για τα νοκ άουτ του Europa League εφόσον νικήσει την τελευταία αγωνιστική στο Γ. Καραϊσκάκης και δεν επικρατήσει η Καραμπάγκ της Φράιμπουργκ.

Η ομάδα του Μίτσελ που παρέμεινε χωρίς νίκη για 14ο σερί ευρωπαϊκό ματς, οδεύει προς ένα ιστορικό χαμηλό έχοντας συγκομιδή μόλις δύο βαθμών σε πέντε ματς με δύο γκολ ενεργητικό.

Βαθμολογία

  1. Φράιμπουργκ 13
  2. Καραμπάγκ 7
  3. Ναντ 6
  4. Ολυμπιακός 2

Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά εφέτος σε ευρωπαϊκό παιχνίδι... θύμισε κανονική ομάδα όσο είχε δυνάμεις. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί απ' το ξεκίνημα της αναμέτρησης βάζοντας δύσκολα στη Φράιμπουργκ που μάλλον υποτίμησε την ομάδα του Μίτσελ. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο α' ημίχρονο και δεν επέτρεψαν στη γερμανική ομάδα να πατήσει στην περιοχή τους, ενώ ήταν απειλητικοί στην απέναντι πλευρά του γηπέδου.

Κι όχι μόνο αυτό, καθώς βρήκαν το γκολ που αναζητούσαν μετά την πρώτη αγωνιστική απέναντι στη Ναντ (το οποίο ήταν με αυτογκόλ). Στο 17' ο Γκάρι Ροντρίγκες πάσαρε προς τον Μασούρα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Μπιέλ. Ο Ισπανός σούταρε, ο Φλέκεν απέκρουσε αλλά ο Ελ Αραμπί ακολούθησε τη φάση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Μάλιστα στο 23' και το 34' ο Μασούρας και στο 37' ο Μπιελ έχασαν καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν και να δώσουν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, κι όσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός ξέμενε από δυνάμεις και φρεσκάδα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Φράιμπουργκ, η οποία ασκούσε ολοένα και μεγαλύτερη πίεση. Για καλή τύχη των Πειραιωτών πάντως ο Πασχαλάκης βρέθηκε σε σπουδαία βραδιά. Στο 59' κράτησε όρθια την ομάδα του, αποκρούοντας εντυπωσιακά σουτ του Κίμπλερ, ενώ φώναξε «παρών» στο 77' με νέα επέμβαση σε σουτ του Πέτερσεν αλλά και στο 81', το 88' και το 91'!

Τελικά ο πρώην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ νικήθηκε απ' τον Κίμπλερ με κεφαλιά στο 93' έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε και η Φράιμπουργκ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ισοφαρίζοντας στο φινάλε (1-1) κλειδώνοντας παράλληλα και την πρωτιά στον όμιλο. Οι Πειραιώτες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μπα.

Φράιμπουργκ: Φλέκεν, Κούμπλερ, Γκίντερ, Λίνχαρτ (78' Σιλντιγιάν), Γκούντερ, Ντοάν (63' Βάισαουπτ), Καϊτέλ (63' Εγκεστάιν), Χέφλερ, Γκρίφο, Γκρέγκοριτς (72' Πέτερσεν), Κιέρεχ ( 64' Γου Γέονγκ Τζέονγκ).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ντόι, Μπα, Άβιλα, Βρουσάι (82' Ρέτσος), Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά, Μασούρας (82' Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (39' Ρέαμπτσιουκ), Μπιέλ (69' Κούντε), Ελ Αραμπί (82' Ουί Τζο).

Europa LeagueΦράιμπουργκΟλυμπιακός