Αθλητισμός|30.10.2022 00:10

Ο Λεβαντόβσκι λύτρωσε την Μπαρτσελόνα στο 94' στο Μεστάγια - Άνετη νίκη για Ίντερ, ανατροπή για Παρί

Newsroom

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε σκούρα στο Μεστάγια απέναντι στη Βαλένθια, όμως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μίλησε στο τέλος και με εκπληκτική προβολή στο 93' χάρισε στους Καταλανούς τη νίκη με 1-0.

Ο Πολωνός επιθετικός, εκεί που όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα έληγε ισόπαλη χωρίς τέρματα, είπε την τελευταία λέξη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ραφίνια έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Λεβαντόφσκι με υπέροχη προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε το τρίποντο της νίκης στους Μπλαουγκράνα, που συνεχίζουν το... κυνήγι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Νίκες για Ίντερ και Γιουβέντους

Στο μεταξύ, η Ίντερ είχε εύκολο έργο με αντίπαλο την αδύναμη φέτος Σαμπντόρια, της οποίας επιβλήθηκε με 3-0 στο «Μεάτσα» στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Serie A. Οι «Νερατζούρι» του Σιμόνε Ιντσάγκι είχαν τελειώσει τη δουλειά από το πρώτο μισό της συνάντησης με τα γκολ του Ντε Φράι και του Μπαρέλα, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Κορέα. Οι Λομβαρδοί έφτασαν στους 24 βαθμούς κι έπιασαν στην τρίτη θέση Αταλάντα και Λάτσιο, αλλά με παιχνίδι περισσότερο.

Ο Νικολό Φατζιόλι μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Γιουβέντους με τη Λέτσε, στο «Βία ντελ Μάρε» και ήταν ο άνθρωπος που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση, δίνοντας την τρίτη συνεχή νίκη στην ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο 21χρονος Ιταλός μέσος πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 73ο λεπτό, το πρώτο του στο ιταλικό πρωτάθλημα, χαρίζοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στη «Βέκια Σινιόρα» που πασχίζει για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ανατροπή η Παρί

Στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν ζορίστηκε πολύ περισσότερο του αναμενομένου στο «Παρκ ντε Πρενς» απέναντι στην Τρουά, βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά η ποιότητα της επιθετικής τριάδας της έκανε τη διαφορά. Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ πέτυχαν τα γκολ της ανατροπής και η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ πήρε δύσκολα τη νίκη με 4-3 και επανέφερε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά της από τη δεύτερη Λανς, μετά από 12 αγωνιστικές στη Ligue 1.

Παρί Σεν ΖερμένΜπαρτσελόναLa LigaLigue 1ΙντερΒαλένθια