Αθλητισμός|30.10.2022 18:00

Άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμίας με Χάμες και Μπακαμπού πριν απ' το ντέρμπι «αιωνίων»

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έβγαλε την... υποχρέωση, επικράτησε άνετα της Λαμίας στο Γ. Καραϊσκάκης με 2-0 και πλέον προσανατολίζεται στο ντέρμπι της Λεωφόρου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Οι Πειραιώτες, που βρίσκονται στο -10 απ' το Τριφύλλι, είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάμες Ροντρίγκες ο οποίος πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα με έξυπνη κεφαλιά αλλά και τον Μπακαμπού που έφτασε τέσσερα στη Super League.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε εξαρχής στο γήπεδο κι αφού δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ στο 3' με τον Ρέαμπτσιουκ και στο 16' με τον Μπίελ, έφτασε στο 1-0 στο 22' με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ έβγαλε μια ψηλοκρεμαστή πάσα, ο Κολομβιανός έπιασε την κεφαλιά δίνοντας περίεργη τροχιά στην μπάλα και ο Σαράνοφ που μάλλον μπερδεύτηκε, έχασε την αίσθηση του τέρματος και δέχθηκε το γκολ χωρίς να αντιδράσει.

Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν γρήγορα στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ. Στο 28' ο Ντόι έκανε μια 60άρα (!) μπαλιά κι ο Μπακαμπού, ο οποίος κέρδισε τη μονομαχία με τον Αντέτζο βγήκε τετ α τετ με τον Σαράνοφ πλασάροντας εύκολα για το 2-0.

Η ομάδα του Μίτσελ θα μπορούσε να έχει πετύχει μια πολύ πιο ευρεία νίκη καθώς δημιούργησε αρκετές καλές ευκαιρίες που όμως σπατάλησε. Το πρόσημο πάντως ήταν θετικό για τους Πειραιώτες που πραγματοποίησαν μια καλή εμφάνιση.

Νωρίς στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός έχασε τον Μπα με πρόβλημα τραυματισμού, που ενδεχομένως θα του στερήσει τη συμμετοχή στο ντέρμπι.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Άβιλα, Μπα (11' Παπασταθόπουλος), Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (60' Μαρσέλο), Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (60' Βαλμπουενά), Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (75' Βρουσάι), Μπακαμπού (74' Ελ Αραμπί).

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοβ (86' Σαραμαντάς), Ασκόβσκι, Αντέτζο, Τζανδάρης, Σλίβκα, Ασκόβσκι (58' Μαρμεντίνι), Νούνιες, Γιακουμάκης (86' Καραμάνος), Ντε Βινσέντι (69' Ρόμανιτς).

SuperLeagueΛαμία ΠΑΕΟλυμπιακός