Αθλητισμός|30.10.2022 21:30

Η ΑΕΚ λύγισε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ντέρμπι στην OPAP Arena

Newsroom

Η ΑΕΚ θριάμβευσε στο ντέρμπι των Δικεφάλων με τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση επικράτησε 2-0 και επανήλθε στο -6 απ' τον προπορευόμενο στη Super League Παναθηναϊκό. Τα λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση της ΑΕΚ έκριναν το πρώτο ντέρμπι στην OPAP Arena. Οι Κιτρινόμαυροι έχοντας πάρει επιπλέον ώθηση απ' το καινούργιο σπίτι τους, έσπασαν την αρνητική παράδοση που είχαν απέναντι στον ΠΑΟΚ τον οποίο είχαν να νικήσουν εντός έδρας απ' τον Νοέμβριο του 2017 σε επτά διαδοχικά ματς.

Ο Λιβάι Γκαρσία που έφτασε έξι γκολ, ο Γκατσίνοβιτς που σκόραρε για τρίτη φορά εφέτος και ο Ελίασον που μοίρασε τις δύο ασίστ στους σκόρερ φτάνοντας συνολικά τις πέντε στο πρωτάθλημα, ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην επικράτηση της ΑΕΚ.

Στο 4' ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος κατέβασε ωραία την μπάλα αλλά από δύσκολη θέση σούταρε στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 7' ήταν η σειρά της ΑΕΚ για να απειλήσει με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά απάντησε στο 8' με πολύ μεγάλη ευκαιρία του Ολιβέιρα, ο οποίος αστόχησε από κοντά με κεφαλιά.

Στο 20' η Ένωση πλησίασε το γκολ από... σπόντα καθώς το σουτ του Αραούχο κόντραρε στην πλάτη του Λιβάι αλλάζοντας πορεία στην μπάλα. Ωστόσο ο Κοτάρσκι ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε εντυπωσιακά την ύστατη στιγμή.

Η ΑΕΚ έφτασε στην επίτευξη του γκολ που έψαχνε στο 35'. Ο Κουλιεράκης δεν έδωσε σίγουρη πάσα προς τον Ντάντας, ο οποίος υπό την πίεση του Αραούχο με τάκλιν έχασε τον έλεγχο της μπάλας που κατέληξε στον Ελίασον. Η πάσα προς τον Λιβάι Γκαρσία ήταν άμεση όπως και η εκτέλεση του παίκτη απ' το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ο οποίος σούταρε με δύναμη για το 1-0.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 38' έπειτα από τρομερό σλάλομ του Πινέδα και δυνατό σουτ. Όμως ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε μια καταπληκτική επέμβαση διατηρώντας το 1-0.

Στο 61', κι ενώ ο ΠΑΟΚ έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, η ΑΕΚ σκόραρε για δεύτερη φορά παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα. Ο Γκατσίνοβιτς άρχισε μια καταπληκτική κούρσα πίσω απ' το κέντρο του γηπέδου, κουβάλησε μπάλα και άνοιξε για τον Ελίασον, ο οποίος έκανε ωραία ντρίμπλα και έστρωσε για τον αμαρκάριστο Σέρβο, που είχε πατήσει περιοχή. Ο Γκατσίνοβιτς σούταρε μεμιάς γράφοντας το 2-0, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού παρά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ και τις αλλαγές του Λουτσέσκου.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μοχαμάντι, Βίντα (89' Μήτογλου), Μουκουντί, Σιμάνσκι, Ελίασον (83' Αμραμπάτ), Γκατσίνοβιτς (83' Μάνταλος), Πινέδα (76' Γιόνσον), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο (89' Γαλανόπουλος).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Ινγκασον, Κούρτιτς (66' Ελ Καντουρί), Ντάντας (66' Σβαμπ), Αουγκούστο, Νάρεϊ (66' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα.

Αλμέιδα: «Ευγνώμων που βρίσκομαι σε τόσο μεγάλη ομάδα»

«Μου άρεσαν όλα. Μου άρεσε το πάθος. Οι ποδοσφαιριστές μας είναι μαχητές» δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα και πρόσθεσε: «Αυτή είναι συνέπεια όλης της ομαδικής δουλειάς που γίνεται. Παίξαμε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και ξέραμε πως να το χειριστούμε». Όσο για την ατμόσφαιρα, σχολίασε: «Πραγματικά συγκινούμε. Θέλω να μπω να παίξω τουλάχιστον ενα λεπτό. Ευγνώμων που βρίσκομαι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα που έχει ένα τόσο παθιασμένο κοινό».

Λουτσέσκου: Περίεργο παιχνίδι

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε μετά το ματς: «Το παιχνίδι ήταν πολύ περίεργο, ξεκινήσαμε καλά αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε, χάνοντας μερικές ευκαιρίες. Στη συνέχεια δεχτήκαμε δύο τέρματα από λάθη δικά μας στο build up. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, οι λεπτομέρειες αλλάζουν τις ισορροπίες και εξελίχθηκε έτσι το ματς. Το πρώτο λάθος έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να σκοράρει και να χρησιμοποιήσει την ορμή και την ενέργεια που είχε. Από εδώ και πέρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι όπου πρέπει να κερδίσουμε».

ΑΕΚSuperLeagueΠΑΟΚ