Αθλητισμός|30.10.2022 23:58

Formula 1: Ιστορικός θρίαμβος του Φερστάπεν στο Μεξικό - Ο μοναδικός με 14 νίκες σε μια σεζόν!

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν άπιαστος και στην πίστα του Μεξικού όπου έγραψε ιστορία. Ο Ολλανδός (δις) παγκόσμιος πρωταθλητής έγινε ο πρώτος οδηγός στη Formula 1 που φτάνει τις 14 νίκες σε μια σεζόν, αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Μίκαελ Σουμάχερ και τον Σεμπάστιαν Φέτελ, οι οποίοι είχαν σταματήσει στις 13 το 2004 και το 2013, αντιστοίχως.

Ο Φερστάπεν εκκίνησε πρώτος κι έμεινε εκεί μέχρι τέλους, αφού η στρατηγική της Red Bull ήταν τέλεια. Μολονότι η Mercedes έδειξε εμφανώς βελτιωμένη και ανταγωνιστική δεν βρίσκεται ακόμα σε τέτοιο επίπεδο ώστε να παίρνει τις νίκες απ' τη Red Bull. Κατόρθωσε πάντως να βρεθεί στη δεύτερη θέση με τον Λιούις Χάμιλτον να πραγματοποιεί εξαιρετικό αγώνα. Ακολούθησε ο τοπικός ήρωας, Σέρχιο Πέρες, ο οποίος έτρεξε εντός έδρας κι έζησε στιγμές λατρείας απ' τους συμπατριώτες του.

Τέταρτος τερμάτισε ο Τζόρτζ Ράσελ με Mercedes, ενώ ακολούθησαν οι δύο Ferrari με Σάινθ και Λεκλέρκ που έκαναν έναν μοναχικό αγώνα. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρικιάρντο, Οκόν, Νόρις και Μπότας. Ο επόμενος αγώνας, που είναι και ο προτελευταίος της σεζόν, θα γίνει σε δύο εβδομάδες στη Βραζιλία.

MercedesΜαξ ΦερστάπενGP ΜεξικούRed BullΣέρχιο ΠέρεςΤζορτζ ΡάσελΛιούις ΧάμιλτονFerrariFormula 1